ALDE Dolj: Măsura „legării de glie“ a absolvenților este inoportună

Adrian Marinescu, președinte TLDE Dolj: „Oprirea exodului creierelor se poate rezolva prin crearea de condiții mai bune în țara nu prin impunerea unor restricții la libera circulație a persoanelor“.

0

„Ca partid liberal, pentru noi, principala valoare politică, economică și socială este LIBERTATEA. Eventuala măsură prin care Ministerul Educației ar putea să-i oblige pe absolvenții de facultăți de stat (locuri bugetate) să lucreze imediat dupa absolvire în România o perioada egală cu durata studiilor trebuie bine analizată din perspectiva drepturilor fundamentale ale omului la libera circulație și la libera alegere
Astfel de ”interdicții ” nu vor stimula nici mai multă competitivitate și nici mai multă responsabilitate din partea absolvenților. Preocuparea guvernului pentru stoparea exodului creierelor este legitima. Dar ea trebuie concentrată în direcția creșterii gradului de libertate și  al motivației de a rămâne în țară nu invers.
Noi considerăm că statul roman are obligații să creeze condiții economice și sociale aici în tară de așa manieră încât decizia absolventului roman de a ramane și lucra aici să  fie luată în deplină libertate de alegere. Corelarea pieței muncii cu educația este prima dintre aceste obligații.
Ne exprimăm speranța ca vocea noastră și a asociațiilor studențești din România va fi auzită iar autoritățile nu vor lua măsuri pripite care să afecteze starea de spirit și interesele tinerilor care studiază“, se arată într-un comunicat de presă.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ