De departe cea mai înstărită comună din Dolj, Pieleşti se poate lăuda cu faptul că are şi unul dintre cei mai darnici primari din judeţ. Cel puţin când vine vorba despre angajaţii din subordine, cărora, pe lângă „cursuri de specializare“ la munte şi la mare, le-a băgat în buzunar peste 50.000 de lei, chiar dacă acest lucru s-a făcut fără respectarea legilor în vigoare. Asta au constatat inspectorii Curţii de Conturi care, în urma unui control care s-a încheiat la începutul anului trecut, au descoperit că mai mulţi funcţionari au primit diverse sume de bani de la bugetul local pentru că au făcut parte din comisiile de atribuire a contractelor de achiziţie publică. Conform legii, membrii respectivelor comisii nu mai pot fi remuneraţi.

Şapte dintr-o lovitură
Ca urmare a concluziilor raportului de audit financiar nr.10443/20.11.2015, primarul comunei Pieleşti, Dan Viorel Dică (foto), a dispus constituirea unei comisii de „identificare a persoanelor vinovate şi stabilirea prejudiciului ce urmează a fi recuperat“. Astfel, în vara acestui an, comisia a ajuns la concluzia că şapte dintre funcţionari, Constantina Nicola – inspector în cadrul Primăriei Pieleşti, Iulică Velişcu – şef SVSU în cadrul Primăriei Pieleşti, Anişoara Casangiu – inspector în cadrul Primăriei Pieleşti, Daniela Elena – inspector în cadrul Primăriei Pieleşti, Mariana Florea – inspector în cadrul Primăriei Pieleşti, Daniel Florin – inspector în cadrul SPCLEP Pieleşti şi Andrei Brândaşiu – consilier juridic în cadrul Primăriei Pieleşti, trebuie să dea înapoi suma de 54.725 de lei, la care se adaugă majorări de întârziere de 49.110 lei. O săptămână mai târziu, în data de 16 iunie 2017, edilul Dan Viorel Dică emite şapte dispoziţii prin care împuterniceşte Compartimentul Financiar Contabilitate din cadrul primăriei să ducă recupereze sumele datorate.
Din informaţiile noastre, cei şapte funcţionari au luat deja legătura cu un avocat şi au contestat în instanţă dispoziţiile primarului.

Primăria Pieleşti concurează serios agenţiile de turism
Nu este prima dată când Primăria Pieleşti ajunge în atenţia presei pentru felul în care alege să cheltuiască banii publici. Nu mai departe de vara trecută, ziariştii de la GdS au semnalat cum, sub pretextul unor cursuri de specializare, angajaţii mai multor primării din judeţ au fost trimişi la munte şi la mare, evident pe banii contribuabililor. Deloc surprinzător, recordul de cheltuieli l-a acest capitor îl deţinea chiar Primăria Pieleşti, care a plătit doar pentru 2017 nu mai puţin de 16 pachete de cursuri la mare şi la munte. În total, deplasările funcţionarilor au costat Primăria Pieleşti peste 40.000 de lei. Suma nu i s-a părut mare edilului Dan Viorel Dică, care declara atunci că „toţi cei 16 funcţionari ai primăriei au mers la cursuri şi merg în continuare“. Ba mai mult, acesta a recunoscut că şi el urma să meargă la cursuri, invocând o hotărâre de consiliu care prevede ca şi primarul şi viceprimarul să meargă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ