Bilanţul la un an de mandat în slujba craiovenilor

0

Recent s-a împlinit un an de când am onoarea, dar în acelaşi timp imensa responsabilitate, de a fi unul dintre reprezentanţii craiovenilor în Consiliul Local al Municipiului Craiova. În tot acest timp am încercat să vin în întâmpinarea problemelor din comunitate şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce depinde de mine pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale cetăţenilor din Bănie.
Împreună cu colegii mei am încercat mereu să atragem atenţia că politica PSD de majorare a tarifelor şî de împovărare a craiovenii cu biruri peste biruri este una falimentară, iar principala preocupare a administraţiei ar trebui să fie acordarea unor măsuri şi stimulente prin care firme importante să fie atrase să investească în economia Craiovei. Partidul Social Democrat nu a înţeles nimic şi continuă această politică păguboasă, în anul în curs reprezentanţii PSD propunând un buget în care procentul alocat investiţiilor este de doar 15%. În ciuda argumentelor şi propunerilor mele şi ale colegilor mei, maşinăria de vot a PSD şi-a făcut de fiecare dată „datoria” şi a votat împotriva interesului craiovenilor.
Ca şi cum scumpirile generate de taxele şi impozitele venite de la nivel central nu au fost o lovitură suficientă pentru populaţie, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local Craiova a mărit preţul la la aproape toate serviciile publice furnizate de municipalitate. Ridicarea gunoiului, furnizarea apei, închirierea spaţiilor din pieţe, furnizarea energiei termice sunt doar o parte din serviciile considerate prea ieftine de către aleşii PSD. Nici agenţii economici nu au fost scutiţi de politica de suprataxare a PSD, pe lângă creşterea accizelor la carburanţi, bonusul vine de la administraţia locală care încă taxează firmele pentru simplul fapt că plouă afară, ba chiar le taxează şi atunci când nu cade un strop de ploaie. Propunerea PNL de eliminare a taxei pe apa meteorică, încă percepută de la persoanele juridce, zace uitată prin sertarele primăriei, reprezentanţii PSD făcându-se… că plouă.
Un alt aspect important al activităţii mele l-a constituit documentarea la faţa locului în cartierele Craiovei, în special în zonele periferice, unde problemele sunt foarte multe, iar administraţia se face din nou… că plouă. În nenumărate şedinţe ale Consiliului Local am cerut explicaţii executivului în privinţa situaţiei din cartierele Brestei şi Făcăi, interpelările mele ducând la salubrizarea zonei din jurul Bălţii Craioviţei, reabilitarea unor locuri de joacă, reparaţia unor străzi din aceste cartiere sau la sporirea măsurilor de siguranţă şi ordine publică
Poate cea mai importantă realizare din timpul mandatului meu o reprezintă activitatea mea în cadrul Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Nicoale Romanescu”, unde, împreună cu o conducere extrem de bine pregătită şi doritoare să ofere cel mai bune condiţii de învăţare elevilor, am reuşit concretizarea programului “Şcoală după şcoală”. Acest program va servi ca model pentru multe instituţii de învăţământ din Craiova, fiind printre primele after-school-uri de stat din oraşul nostru. Părinţii au astfel posibilitatea să-şi ştie copiii în siguranţă, iar micuţii să beneficieze de o serie de activităţi şi programe pentru o dezvoltare armonioasă.
Chiar dacă Partidul Naţional Liberal nu are majoritatea în Consiliul Local, îi asigur pe cetăţenii Craiovei că, împreună cu colegii consilieri, facem toate eforturile pentru a ne opune politicii de suprataxare a PSD şi vom veni cu proiecte care să ducă la creşterea calităţii vieţii în municipiul Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ