Cursuri de limba și cultura italiană la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” a demarat luni, 9 octombrie, un program de învățare a limbii italiene. Cursurile sunt desfășurate săptămânal, de luni până joi, de Antonio de Sicili, profesor de limba și cultura italiană în Trento (Italia), până în data de 2 noiembrie.

0

Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public, indiferent de vârstă, și se vor concretiza în obținerea unui certificat de limbă nivel A2. „Cu mai bine de un secol în urmă la Craiova și în împrejurimile municipiului nostru viețuia o comunitate italiană extrem de importantă prin număr și preocupări. Învățarea limbii italiene, limbă oficială a Uniunii Europene, limbă latină și, de ce să nu o spunem, limbă întrebuințată în mod curent de cel mai însemnat segment al diasporei românești, este o oportunitate pe care Biblioteca Aman le-o sugerează tuturor craiovenilor. Îi mulțumesc în mod expres părintelui Marius Resceanu pentru că a făcut posibilă această activitate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.
Cursurile de limba și cultura italiană se desfășoară în sala “Marin Sorescu” de luni până joi, în intervalul orar 16:45 – 18:30.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ