Victor Ponta a ţinut să-şi declare public apartenenţa la „poporul haştag”, cetăţenie despre care spune că-i aduce o vizibilitate similară cu prezenţa non-stop de la televiziunile de ştiri din vremurile bune. „Eu fac parte din poporul haştag, după cum ştiţi foarte bine. Comunic foarte mult pe reţelele sociale, folosesc comunicarea modernă, urmăresc fenomenul. Le-am şi spus colegilor că n-am plecat de la PSD să mă apuc iar de şedinţe. Nu ne batem cu PSD şi PNL la partea de organizare, pe sătuc, că nu avem cum. Dar dacă pot să comunic şi să ajungă mesajul la toată lumea, e suficient. Chiar dacă nu mai sunt invitat la televizor, mesajele mele sunt preluate imediat de televiziuni”, a spus Ponta, cu oarecare mândrie. A fost una dintre puţinele referiri la persoana proprie şi la formaţiunea politică la care a aderat, restul conferinţei fiind rezervat referirilor la PSD în general şi la Liviu Dragnea în special. Deşi a atacat pe alocuri şi PNL şi ALDE, Ponta şi-a păstrat cele mai multe săgeţi pentru liderul PSD Liviu Dragnea, pe care l-a băgat în aceeaşi echipă anti-reformă a justiţiei cu nimeni alta decât Codruţa Kovesi. „Sunt multe abuzuri dovedite, în justiţie, şi nimeni nu ia măsuri să le schimbe. NU se rezolvă prin legile justiţiei, ci prin Cod de procedură penală. Aşa, că nu mai numeşte Iohannis judecătorii şi-i numeşte Tudorel Toader, pe mine nu mă încălzeşte cu nimic. Nu înseamnă că e o schimbare. După părerea mea, nu putem vorbi de reformă în justiţie atâta timp cât e Dragnea şef la PSD şi Kovesi şefă la DNA. Amândoi îşi folosesc instituţiile pe care le conduc ca să scape, să se salveze”, a spus Ponta.

Dragnea, un băsist în fruntea PSD?
De parcă asocierea cu Kovesi nu era destul de deranjantă pentru social-democraţi, Ponta a ţinut să-l compare pe liderul PSD şi cu Traian Băsescu, acuzându-l că „îşi trece partidul pe persoană fizică”, întocmai ca „înaintaşul” său pedelist. „PSD trece acum prin acelaşi proces prin care a trecut PDL în anii 2000. Aşa cum Băsescu, uşor-uşor, a luat partidul şi l-a trecut pe persoană fizică, şi Liviu Dragnea, care e de la şcoala lui Traian Băsescu, a făcut acelaşi lucru. Diferenţa dintre cei doi e că Dragnea are un partid mai puternic decât avea Traian Băsescu, dar este el mult mai nesuferit decât era Traian Băsescu, ceea ce e important. Oricum eu m-am luptat tot timpul cu băsiştii şi am câştigat, cred că şi de data aceasta va fi la fel. Eu ştiu sondajele, are 10% încredere. Să conduci un partid de 40% şi să ai 10% încredere, asta nu s-a mai întâmplat. Întotdeauna, şi Năstase, şi Geoană şi eu, nu mai vorbesc de Ion Iliescu, am fost undeva peste partid. Să fii la un sfert din partid este un lucru rău. Dar nu cred că îl deranjează asta”, a spus Ponta.

Ponta: Olguţa, Fifor, „puşculiţa”, şoferul şi secretara lui Liviu
Victor Ponta s-a referit şi la prestaţia de ministru a Olguţei Vasilescu: „Putea mai bine! Văd cum e tot timpul cu salariile, cu creşterea salariilor, la toată lumea, la tot cartierul. Eu sunt de părere să creştem salariile atât cât avem resurse, altfel o să se prindă toată lumea că nu mai e de unde să creştem şi sunt numai promisiuni. Eu vorbisem cu Olguţa ori să rămână primar la Craiova, ori să fie ministru al Administraţiei şi Dezvoltării Regionale. Eu asta am vorbit cu Olguţa în campania de anul trecut. Nu s-a putut la administraţie, că acolo e puşculiţa lui Liviu şi probabil n-a avut încredere”. Nici celălalt ministru provenit din Craiova, Mihai Fifor, nu a rămas neremarcat, Ponta atingându-l indirect în momentul în care critica numirile efectuate de Dragnea la Ministerul Apărării: „Strigăm toţi că ce importantă e Apărarea. Într-un an am avut patru miniştri la Apărare. Patru. Mai are Dragnea să-şi pună şoferul sau secretara la Apărare. Secretara a pus-o la Interne, deci mai rămâne şoferul”.
„Neînfricatul” Teo Sas, gazda lui Ponta
Fostul premier s-a mai plâns că, deşi are numai prieteni în PSD, majoritatea foştilor protejaţi social-democraţi se codesc să se afişeze alături de el, bineînţeles din cauza lui Dragnea, lăudându-l cu acest prilej pe ex-viceprimarul Teodor Sas, care i-a fost, neînfricat, gazdă la Craiova. Asta, deşi, ca să restabilim adevărul istoric, Sas are un trecut politic nu tocmai social-democrat, ci de-a deptul „băsist”, el cunoscând consacrarea politico-administrativă în PDL Dolj şi la Primăria Craiova în mandatul 2008-2012 al primarului Anton Solomon. „Ce să spun? Eu am foarte mulţi prieteni în PSD şi n-o să vorbesc vreodată PSD-ul de rău. Sunt şi mulţi oameni din Craiova pe care i-am numit şi promovat. Cine sunt? Nu dau nume, dar voi ştiţi pe cineva de la PSD care să-şi fi făcut campanie la ultimele tururi de alegeri fără poza mea pe afiş? Bine că mulţi acum lasă capul în pământ şi aici şi în alte părţi de frica lui Dragnea. Le e frică să nu le trimită Dragnea ANAF-ul pe cap sau nu ştiu ce inspecţie. De ce am făcut întâlnirea aici? Am găsit aici un prieten care nu se teme. În vremurile astea, e ceva!”, a mai spus Ponta.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ