Sindromul panicii induse

0

O întreagă operaţiune politico-mediatică încearcă să inducă cetăţenilor iminenţa unei crize puternice în plan economic şi social. Până şi ştirile pozitive (nu puţine) sunt reproiectate într-o lumină negativă. În locul lucidităţii şi al responsabilităţii pentru români, sunt puse în priză toate resursele pentru a fi împlinită obsesia politică a unora: distrugerea coaliţiei aflate la guvernare. Cum? Prin inducerea ideii că ”drobul de sare e gata, gata să cadă în capul copilului”.
”Păcatul” coaliţiei PSD – ALDE de a fi crescut salarii şi pensii, în condiţiile în care EVIDENT salariile mici nu mai constituiau un avantaj competitiv pentru România (vezi criza forţei de muncă, în special a celei calificate), pare a-i fi deranjat foarte tare pe cei tocmiţi să propovăduiască valenţele austerităţii ca platformă pentru stabilitate.
Nu contest faptul că aceste creşteri de venituri presupun menţinerea unui ritm înalt al creşterii economice şi accelerarea investiţiilor. Şi o radical mai bună colectare a veniturilor fiscale la buget. Dar realitatea cea ADEVĂRATĂ tocmai acest lucru îl arată: că se fac eforturi în acest sens şi că unele rezultate încep să se vadă (investiţiile mari americane şi germane, de exemplu).
Revenind la chestiunea marii operaţiuni, în rândurile de mai jos vă invit la o lectură lucidă, corectă, fără cosmetizare, a veştilor esenţiale despre România.
Prestigiosul Raport Brand Finance Nation Brands pe 2017 vorbeşte despre o creştere în valoare absolută a valorii brandului România de la 165 miliarde de dolari la 175 miliarde dolari, ca urmare, spune chiar raportul, a creşterii record a produsului intern brut (PIB) şi a unui curs favorabil de schimb USD/RON.
INS a revizuit, în aceste zile, în sus, la 6,1%, rata de creştere a PIB pe trimestrul al doilea, invocând, între principalele motive ale acestei revizuiri, creşterea valorii adăugate în construcţii (+4,7%). Ceea ce arată existenţa unui dinamism economic incontestabil.
Tot în aceste zile, Standard&Poor’s confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă. Anunţul agenţiei este susţinut de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică solidă. După Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Agenţia de rating Fitch, iată că şi S&P confirmă evoluţia pozitivă a economiei româneşti din ultimul an, eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României.
Iată câteva argumente care ne arată, vorba românului, că dracul nu e aşa negru cum încearcă unii să arate. Dimpotrivă!
E adevărat. O asemenea fotografie nu este valabilă acum pentru totdeauna. Guvernul are obligaţia să găsească în permanenţă soluţii pentru dezvoltarea economiei, singurul lucru care ne va permite să susţinem măsurile CORECTE luate privind creşterea veniturilor românilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ