Şcolile doctorale din România, reunite la Craiova

Universitatea din Craiova organizează, în perioada 21 – 22 septembrie 2017, prima Conferinţă Naţională a Instituţiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat. Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc joi, 21 septembrie, ora 9:30, la Centrul de restaurare, conservare, patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, în Amfiteatru (Strada Brestei, nr. 24).

0

La eveniment participă reprezentanţi de seamă (rectori, directori IOSUD, directori de şcoli doctorale) de la mai mult de 40 de universităţi din ţară, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.
Conferinţa se doreşte un cadru propice de discuţie, în care se vor dezbate probleme de mare interes pentru ciclul al treilea de învăţământ universitar: cercetarea doctorală a conducătorilor de doctorat, dar şi a studenţilor doctoranzi, vizibilitatea sa naţională şi internaţională, legislaţia actuală de acreditare şi reacreditare a domeniilor de doctorat şi a şcolilor doctorale, legislaţia privind obţinerea atestatului de abilitare şi a calităţii de conducător de doctorat, armonizarea relaţiei dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi Instituţiile Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat.
IOSUD – Universitatea din Craiova îşi exprimă convingerea că această primă Conferinţă Naţională a Instituţiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat va contribui la găsirea celor mai bune pârghii pentru optimizarea activităţii doctorale din universităţile româneşti, oferind un cadru generos de dezbatere constructivă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ