Constatăm că pe măsură ce ne apropiem de anul Centenarului, climatul politic intern în loc să se consensualizeze se radicalizează. Apar forme extreme de confruntare politică și atitudini exagerate în Parlament, cel mai important for al democrației noastre. Din respect pentru marea sărbătoare a Centenarului dar și din rațiuni de pragmatism politic relativ la anul 2019 când vom prelua șefia Uniunii Europene credem că atitudinea, comportamentul și modul de a face politică ar trebui așezate pe un fundament de decență, echilibru și minim consens politic pe marile teme ale societății românești.
Razboiul politic româno-român ar trebui să înceteze măcar pe parcursul următorilor doi ani. Ar fi o dovadă de responsabilitate și de patriotism aplicat, într-o perioadă în care toți ochii lumi vor fi ațintiți asupra noastră. Cu atât mai mult cu cât urmează un an 2019 foarte important în economia rolului nostru viitor în arhitectura europeană, an în care România va prelua președinția UE, iar summitul UE post Brexit va avea loc în țară noastră, la Sibiu.
„Personal consider că liderii partidelor politice ar trebui să găsească resurse de voință pentru a realiza la finalul acestui an un acord de tip Snagov prin care să asume un consens politic pe strategia de abordare a anului Centenar și a anului în care vom avea șefia Uniunii Europene“, apreciază deputatul Ion Cupă -vicepreședinte național ALDE
ALDE Dolj: Este nevoie de un acord politic de tip Snagov
Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE: „Cred că anul 2018 când împlinim centenarul națiunii noastre trebuie să ne găsească într-un climat de decență politică, echilibru și consens politic”.