De întreaga activitate desfăşurată în satul Vălari din comuna Stăneşti-Gorj se ocupă cei patru membri ai familiei Porei. Începutul nu a fost unul uşor, dar respectând toţi paşii ce se impun pentru reuşita unei asemenea plantaţii, mica afacere a dat roade. Anul acesta, referitor la recolta de mure, a fost unul foarte bun. Comenzile nu au lipsit nici ele, murele bio fiind livrate direct la domiciliul clientului. Publicitatea şi preluarea comenzilor se desfăşoară în mediul on-line. „A fost un an minunat pentru «Mure Gorjeneşti», cu o recoltă peste aşteptări. Le mulţumim tuturor acelora care au cumpărat delicioasele noastre mure şi ne cerem scuze acelora care au dat comandă prea târziu”, este mesajul celor patru membri ai familiei Porei.

Butaşi de mur cu 4 sau 6 lei/bucata
Cum fructe nu mai sunt pentru a fi comercializate, familia Porei se ocupă acum cu vânzarea butaşilor de mur. Preţul cerut este cuprins între 4 şi 6 lei/butaş, un număr considerabil de plante ajungând deja la cumpărători. Cei interesaţi de aceşti butaşi au fost informaţi de preotul Porei că plantările se fac perioada octombrie-noiembrie. „Ne pregătim pentru vânzarea butaşilor de mur thornfree! Aşteptăm comenzile dumneavoastră şi nu uitaţi: primul venit… primul servit!”, au anunţat proprietarii afacerii de succes „Mure Gorjeneşti”.

Comercianţii din pieţe, marele necaz al producătorilor
Una dintre problemele producătorului de mure este negocierea preţului cu negustorii din pieţe. Intermediarii oferă un preţ mic, lucru deloc pe placul celui care suportă întreaga investiţie. „O plantaţie fără apă şi gunoi de grajd, protecţie împotriva intemperiilor şi fără dragoste nu poate exista, pentru că există o anumită comunicare între cel care îngrijeşte o plantaţie şi planta în sine. Nu folosim nimic chimic, ci doar gunoi de grajd, pricepere, apă şi ajutor divin. Cei din pieţe sau târguri încearcă să cumpere marfa cât mai ieftin, iar noi dorim să obţinem un preţ corect, dar ei vor să câştige dublu decât cel care produce. Noi investim foarte mult, iar un comerciant de pe piaţă investeşte într-un cântar şi imediat vrea să câştige dublu. Cred că trebuie să ţină cont şi de munca noastră”, a spus părintele Adrian Porei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ