Bacalaureatul din toamnă, o nouă şansă pentru tinerii doljeni

Tinerii care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunile anterioare, îşi vor încerca norocul într-o nouă etapă ce va începe în mai puţin de două săptămâni. Cei interesaţi s-au înscris deja în vederea susţinerii examenului, oferindu-li-se şansa şi celor care au promovat corigenţele să participe la concurs.

0

Între câteva ieşiri la piscinele din oraş şi poate o escapadă la munte sau la mare, tinerii care nu au promovat examenul de Bacalaureat îşi fac timp şi pentru studiu. Asta dacă vor ca sesiunea din toamnă, aşa cum este cunoscută cea de-a doua etapă a concursului, să fie una cu noroc. Noutatea din acest an este că examenul va începe cu probele scrise, nu cu cele orale cum era stabilit până acum.

Zece zile de emoţii
În judeţul Dolj sunt câteva mii de restanţieri, emoţiile pentru aceştia luând startul în data de 21 august a.c. Proba la Limba şi literatura română este cea dintâi programată, pentru ca pe 22 august să aibă loc cea la Limba şi literatura maternă. Pe 23 august, este programată proba obligatorie a profilului, testarea scrisă încheindu-se pe 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Din 25 august, vor debuta probele orale ale examenului de Bacalaureat. Astfel, pe 25 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. În 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar în 30-31 august vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

6 septembrie, zi decisivă
Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 1 septembrie şi tot în aceeaşi zi se pot depune şi contestaţiile. Între 2 şi 5 septembrie, vor fi rezolvate tezele candidaţilor nemulţumiţi, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Reamintim că la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat procentul de promovare a fost de 69,77%. Unitatea şcolară cu cele mai mari medii a fost Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, la polul opus situându-se liceul din Cârcea, cel din Malu Mare şi Liceul Tehnologic Special Beethoven, toate trei cu 0% promovare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ