Indiscreții de Vâlcea

0

Ameninţări între Patriarh şi comunitatea popilor gay
Zvon: scandal la Patriarhie, zilele trecute. Patriarhul Daniel, susţinut de mitropoliţii din Sinod, ar fi ameninţat ”în plen” că toţi înalţii ierarhi care vor fi dovediţi homosexuali vor fi trimişi la mănăstire. Cică unul dintre cei vulnerabili i-ar fi spus Patriarhului aşa: ”Ba, poate că te vei îmbolnăvi tu şi vei ajunge la mănăstire!”. Aoleu! Cum vulnerabilităţile sunt reciproce, iar imaginea BOR este deja şifonată, nu este exclusă o superbă batistă pe ţambal.

Incredibil!
O angajată a magazinului DM din hipermarketul Cozia spune că în urmă cu două săptămâni a trăit o întâmplare incredibilă: „O tuciurie mi-a furat telefonul mobil şi portofelul. Am chemat poliţia, am recuperat telefonul, dar hoaţa pasase deja banii unei fetiţe, aşa că nu i-am mai văzut. Dar, fiindcă am apostrofat-o pe cea care mă furase, am fost amendată, tot eu, cu 800 de lei. Cică pentru discriminare!!”

Un gigant a pus ochii pe Râmnic şi Craiova
Râmnicu Vâlcea şi Craiova, alături de alte oraşe cu potenţial infracţional, sunt ţintele unei ironii savuroase al site-ului de satiră ”Ponturi fierbinţi”. Iată textul:
Gigantul japonez Yakuza e interesat să investească în România!
Investitorii japonezi se arată interesaţi de România! Corporaţia niponă Yakuza a avut deja primele contacte la nivel înalt cu guvernul Romaniei şi sunt aşteptate negocieri oficiale în această primăvară. Cu o cifră anuală de afaceri estimată la câteva miliarde de dolari şi cu peste 100.000 de angajaţi, corporaţia Yakuza, deşi aproape necunoscută în România, este un jucător important pe piaţa japoneză. Nu este prima dată când Yakuza încearcă să intre pe piaţa românească. O tentativă similară a mai avut loc şi în 2003, când s-au derulat primele negocieri neoficiale cu guvernul Năstase. Discuţiile au fost abandonate însă din cauza unor divergenţe legate de birocraţie. În România grupul Yakuza este interesat în special de piaţa creditelor ilegale, de târgurile auto, asigurări şi recuperări de credite, comerţul cu ţigări de contrabandă, piaţa cărnii vii şi alte sectoare mai puţin importante. Prima investiţie este posibil să fie făcută în Bucureşti, dar şi în Constanţa, Timişoara, Craiova sau Vâlcea. Practic, în orice punct din ţara în care există suficient potenţial infracţional. Deşi guvernul consideră că orice investitor este bine-venit, există şi voci critice care spun că japonezii de la Yakuza ar putea face concurenţă neloială jucătorilor autohtoni de pe aceste pieţe. Nu e deloc bine că li se va permite deschiderea unor filiale aici. Vor distruge total producătorii autohtoni. Veniturile noastre vor scădea, va fi tot mai greu să muncim şi unii dintre noi vor fi nevoiţi să ia calea străinătăţii sau chiar să se lase de meserie, a declarat Nuţu Cămătaru, liderul patronatelor din industria neagră din România”. Pentru cei mai puţin cunoscători, Yakuza înseamnă mafia japoneză. Bună!!

Dai un ban, dar face!
Foarte bune spectacolele Şofer/Pictor cu Maia Morgenstern şi N-ai tu treabă, cu Marcel Iureş, în cadrul Festivalului de teatru Ariel Râmnic Fest. Câte 3.000 de euro, atât ar fi plătit festivalul celor doi actori. Au meritat, pe deplin!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ