Craiovenii, aşteptaţi la „Matineu muzeal de vacanță“

Muzeul Olteniei Craiova vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Istoria în cadrul noului modul al proiectului cultural de vacanță “Matineu muzeal de vacanță”, ce se va derula în lunile iulie și august, în Sala de Conferințe a Secției de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu nr. 14).

0

„Atelierele propuse sunt un mod distractiv de a învăța noțiuni de istorie prin intermediul filmelor și discuțiilor interactive cu specialiștii muzeului, axându-se, în același timp, pe dezvoltarea creativității, ingeniozității și spiritului de observație al celor mici. În cadrul acestui modul, copiii vor avea ocazia să cunoască personaje istorice importante pentru istoria românească, aspecte și obiceiuri de viață deosebit de interesante prin aspectul și modul de evoluție istorică.
Cel mai greu lucru la proiectele interactive derulate la Muzeul Olteniei este să ținem timpul în frâu! Nu simțim când încep și când se termină orele, zilele din săptămână, dedicate celor mici!
Așa că vă așteptăm și joi, 20 iulie, începând cu ora 13.00, în Sala de Conferințe a Secției de Istorie-Arheologie, la a treia ediție a proiectului cultural „Matineu muzeal de vacanță”, să ne delectăm cu filme istorice – „Dacii în timpul lui Decebal”, ”Războaiele daco-romane” și povești românești – „Povestea porcului”. Pentru cei mici, am pregătit o întâlnire cu lumea filmului muzical american din anii 1960, unde personaje principale vor fi Mary Poppins, domnul Banks etc.
De când a început această experiență, tot căutăm un cuvânt care să exprime ceea ce se întâmplă, însă nu am găsit numai unul, este nevoie să înșirăm câteva pentru a vă lăsa o idee despre cum arată această acțiune culturală derulată de Muzeul Olteniei: bucurie, veselie, curiozitate…“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ