Indiscreții de Vâlcea

0

Băieţi de la ALDE, aţi plătit?
Pentru că jurnaliştii Indiscret sunt incomozi, ALDE Vâlcea a decis să nu îi invite la conferinţa de presă susţinută de Călin Popescu – Tăriceanu săptămâna trecută, la Râmnicu Vâlcea. Nicio problemă, am participat la această conferinţă şi fără preţioasa lor invitaţie. Dar ce îşi şoptea cuplul de succes Lovin-Buşu când am intrat în sală: „Ce caută, bă, asta aici, cine a invitat-o?”. „Eu nu, poate tu!” Măi băieţi, cine v-a spus că un jurnalist se împiedică de astfel de ifose? Că veni vorba: ALDE Vâlcea a plătit sala de la Muzeul Simian în care l-aţi dus pe Tăriceanu pentru conferinţa de presă? Dar pe cea de la Casa Memorială I.G. Duca, în care tot Tăriceanu a ţinut o conferinţă de presă în campania electorală pentru parlamentare?

În parcul de agrement nu se vor mai face înhumări
Primarul Mircia Gutău dă asigurări că nu se vor face alte înhumări în parcul de agrement din Ostroveni, ce părea să se transforme în cimitir. „Cât sunt eu primar, nu vor mai fi acolo alte înmormântări. Mă bucur că şi IPS Varsanufie îmi împărtăşeşte această părere”. Modernizat de Primăria Râmnicu Vâlcea cu 1,638 milioane lei, parcul are, în afara unor spaţii de relaxare , fitness şi promenadă şi patru morminte ale unor ”ctitori” ai lăcaşului de cult. Asta se vedea la suprafaţă, „jos” era şi mai şi: „Existau încă şapte cripte, le-am închis. Poate că am şi păcătuit, dar acela e un parc!”, a mai spus Mircia Gutău.

Un proces care ar putea ”muşca” enorm din bugetul local
Procesul în care rudele unor victime ale câinilor vagabonzi au dat în judecată Primăria Râmnicu Vâlcea, cerând 1 milion de euro daune morale şi materiale, se apropie de final în prima instanţă. Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fixat un nou termen pe 20.09.2017, iar primarul Gutău nu este optimist în privinţa sentinţei. El a declarat la începutul acestei săptămâni că se impune o lege fermă în privinţa câinilor vagabonzi: „Este nevoie de o lege foarte clară, niciunde în Europa nu vezi câini pe stradă. Sunt unul dintre primarii care au făcut investiţii foarte mari pentru câinii vagabonzi, în adăpostul de la Feţeni, dar nu e suficient. Consumăm anual sume imense. De exemplu, numai pentru medicul care îi tratează cheltuim 90.000 de lei pe an”, a mai spus primarul. Momentul a avut şi o parte ilară. Cineva din sală a propus ca noua vedetă politică locală, deputatul Neaţă, să facă legea pentru câinii vagabonzi, că e rapid şi se pricepe. Chiar aşa, încercăm?

Pocneală amicală!
Se aude că un angajat al Consiliului Judeţean Vâlcea ar fi pocnit, la un chef, un director al unei instituţii subordonate. Hm, sunt amici, se împacă!

Fair-play!
Tăriceanu se fereşte să spună vorbe grele despre Victor Ponta. Întrebat la recenta conferinţă de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea, ce şanse îi dă lui Ponta să joace şi în viitor în politica de vârf, liderul ALDE a făcut o pauză, apoi a spus: „Nu ştiu. Am guvernat alături de Victor Ponta şi am avut o colaborare bună”. Eh, asta chiar a fost o atitudine de fair-play!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ