ALDE Dolj: Drumul expres Craiova – Pitești va deveni realitate în maxim trei ani

Lansarea pe SEAP a licitației drumului expres Pitești – Craiova arată determinarea guvernului din care ALDE face parte de a realiza acest proiect atât de important pentru dezvoltarea Olteniei. Este o veste bună pentru Dolj decizia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de a transmite spre Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare pentru procedura de achiziție publică destinată proiectării și excutării celor patru tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești.

0

„Proiectul descrie o lucrare de infrastructură cu o lungime de 121,1 kilometri și o valoare estimată la 820 milioane euro. Proiectarea celor patru tronsoane urmează să dureze 1 an de zile, iar execuția 2 ani. Primul tronson al drumului expres Craiova — Pitești va fi terminat în 2018 și va avea o lungime de 17 km. El va fi construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.
Pe cei 121,115 km ai drumului expres Craiova — Pitești se va putea circula cu o viteză de până la 130 de km la oră. Acest drum va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va beneficia de toate elementele de securitate în trafic specifice unei autostrăzi.
Acest drum expres este vital pentru dezvoltarea economică a Doljului, a întregii zone de Sud – Vest a României și pentru legarea acesteia cu marile coridoare europene de transport“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ