ALDE Dolj: Susţinem protecţia persoanelor cu venituri mici

Anişoara Stănculescu, preşedinte ALDE Craiova: „Măsuri sociale în favoarea celor care au cu adevărat nevoie sunt necesare în continuare“.

0

O societate liberală modernă așa cum ne dorim noi, cei de la ALDE, înseamnă o societate care dă o șansă tuturor membrilor ei și care are grijă de un trai decent pentru toți cetățenii ei. Creșterea punctului de pensie la 1000 de lei a devenit realitate, astfel că pensionarii vor primi pensii mai mari din luna august. În mod normal punctul de pensie va fi de la 1 iulie 2018 1.100 lei, în 2019 va ajunge la 1.265 lei, pentru ca în 2020 să crească la 1.400 lei. La 1 ianuarie 2021 punctul de pensie se va situa la valoarea de 1.775 lei, respectiv 45% din salariul mediu.
ALDE va veghea ca această planificare a creșterii punctului de pensie să fie respectată. Ar fi o dovadă de minim respect față de părinții și bunicii noștri.
Totodată credem că și pensia minimă garantată în plată ar trebui să fie majorată. Sunt un milion de pensionari care ar beneficia de această măsură minimă de sprijn.
Nivelul de sănătate al persoanelor vârstnice fiind unul foarte precar (în special al celor cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 900 de lei pe lună) considerăm că măsura compensării medicamentelor (din sublista B, revăzută de HG 720/2008) în proporție de 90%, este absolut necesară și ea trebuie menținută pe întreaga perioadă a mandatului guvernamental al Coaliției PSD-ALDE.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ