Consilierul judeţean Cosmin Călin a deschis „balul“, expunând, pe scurt, o situaţie alarmantă în care a fost pus Consiliul Judeţean Dolj chiar de către o altă instituţie publică craioveană, aflată însă sub patronajul Consiliului Local Craiova, „Vreau să atrag atenţia conducerii pesediste a Consiliului Judeţean Dolj că există riscul să pierdem finanţarea europeană pe masterplanul de deşeuri, aşa cum s-a întâmplat la Primăria Craiova cu proiectul de reabilitare a Parcului Romanescu. Şi vorbim aici de peste 50 de milioane de euro, bani pe care îi va suporta fiecare dintre doljeni din propriul buzunar! Iar printre vinovaţii de această situaţie regăsim, culmea, o instituţie publică craioveană, patronată de Consiliul Local Craiova, şi condusă de membri PSD. Este vorba de SC Salubritate Craiova SRL, instituţie care, după ce a contestat rezultatul unei licitaţii la CNSC şi în instanţe, nu s-a mai prezentat la reluarea sa! Cred că este un caz unic în ţară… Bineînţeles, în mod public, conducerea consiliului judeţean s-a ferit să acuze public acest lucru pentru că trebuia să lovească în colegii de partid…“, a declarat consilierul judeţean Cosmin Călin.
Colegul său de partid şi de consiliu, Daniel Drâgnei, a atras atenţia asupra unei alte situaţii bizare din curtea consiliului judeţean Dolj, legată de infrastructura rutieră: „În timpul campaniei electorale, şi PSD-ul, şi noi, liberalii, am promis electoratului din zona de sud-est a judeţului că în acest an vom demara reabilitarea drumului judeţean care leagă comuna Leu de oraşul Dăbuleni. După alegeri, probabil supăraţi că nu au reşit să obţină decât un singur primar în zonă, colegii de la PSD au propus şi au votat, având majoritate absolută, ca investiţia să se realizeze doar pe jumătate, adică de la Amărăştii de Sus spre Dăbuleni, de la mijlocul drumului spre final. Cealălaltă jumătate de drum, de la Leu până la Amărăştii de Sus, a rămas fără finanţare pentru că PSD-ul a decis ca aproape 6 milioane de euro să fie băgaţi într-un alt drum judeţean, Bulzeşti – Înfrăţirea – Frăţila – limita judeţului Vâlcea, un drum care se opreşte la marginea unei păduri! Poate vă întrebaţi de ce acest drum. Răspunsul este simplu: aici sunt doi primari traseişti care au fost înregimentaţi de PSD înainte de alegeri şi care trebuiau răsplătiţi pentru trădare! După cum bine observaţi, la colegii pesedişti oportunităţile de investiţii au o legătură strânsă nu neapărat cu dezvoltarea judeţului, ci cu satisfacerea micilor baroni locali, primari de localităţi care iubesc traseismul politic!“
Evident, şi la Primăria Craiova peneliştii din consiliul local au menţionat câteva lucruri în neregulă. Consilierul local Flavius Sirop a făcut un scurt recensământ al nerealizărilor pesediste, amintind despre Parcul Romanescu, proiectul imobiliear „cartierul chinezesc“, stadionul Ion Oblemenco şi Aqua Park-ul.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ