Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Drapelului Național

0

„Astăzi, sărbătorim unul dintre simbolurile care definesc identitatea noastră de neam, drapelul național, exprimându-ne astfel atașamentul pentru idealurile pe care le-a reprezentat de-a lungul timpului și respectul pentru memoria tuturor celor care au trăit, au luptat și au murit pentru realizarea lor. Adoptat prin primul decret al Guvernului revoluționar din Țara Românească, în 1848, și eliberat de sub umbra celor patru decenii de comunism prin Decretul-lege numărul 2, în zilele Revoluției din 1989, steagul tricolor își împletește propria istorie cu perioada celor mai importante episoade ale destinului nostru, ca națiune. Tricolorul a fost reperul în jurul căruia românii au strâns rândurile, în marile momente de încercare în fața cărora ne-a pus trecutul, de la lupta pentru independență la cele două războaie mondiale. Tot sub tricolor ne-am reunit pentru a trăi cele mai înălțătoare împliniri, precum Marea Unire de la 1918.
S-au împlinit 10 ani de când, alături de drapelul național, îl înălțăm pe cel al Uniunii Europene, 10 ani de când tricolorul este arborat, alături de steagurile celorlalte state membre, în inima Europei. Este dovada că aspirațiile care au însuflețit generațiile ultimilor 170 de ani au fost înfăptuite, iar România și-a afirmat identitatea comunitară.
Cu prilejul Zilei Drapelului Național, sunt onorat să adresez tuturor craiovenilor și doljenilor, în numele meu și al întregului Consiliu Județean Dolj, alesele noastre gânduri de prețuire și respect“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ