Curaj înseamnă viitor: Craiova are nevoie de un alt ritm

0

Votul pe care îl dăm duminică este despre curaj şi viitor. Curajul de a investi încredere într-o alternativă nouă. Una care să aducă mai repede viitorul pe care ni-l dorim. Candidatul ALDE şi echipa noastră s-au întâlnit cu mai bine de 10.000 de craioveni în această campanie. În toate cartierele oraşului. Am vrut să ştim de la oameni ce nemulţumiri au. Cum văd ei mersul lucrurilor.
Craiovenii sunt supăraţi şi nu trebuie să ne ferim să spunem asta. Sunt două categorii majore de nemulţumiri în oraş. Prima este legată de lucrurile mari: investiţii, locuri de muncă, salarii, modernizare structurală, autostradă, sistem de sănătate, reindustrializare etc.
A doua categorie cuprinde nemulţumirile cotidiene: lipsa curăţeniei în oraş, gunoaiele, câinii străzii, toaletele ecologice, traficul, lipsa parcărilor, lipsa băncilor în parcuri şi în staţii, birocraţia, aroganţa unor reprezentanţi ai autorităţilor, nesiguranţa pe stradă şi în mijloacele de transport, iluminatul, tratarea cu indiferenţă a problemelor din zonele mărginaşe şi multe altele.
Din păcate pentru noi toţi, nemulţumirile din această a doua categorie sunt spuse tot mai apăsat de cetăţeni. Semn că s-au înmulţit şi sunt tot mai apăsătoare. Semn că nu doar în viziunea strategică asupra oraşului, ci şi în gospodărirea sa zilnică, sunt ”gropi” tot mai multe şi tot mai mari.
Din această stare nu se poate ieşi mergând pe acelaşi drum. Cu aceeaşi filosofie de a guverna oraşul. Având câteva realizări şi o grămadă de restanţe care nu îşi găsesc deloc rezolvarea. Care sunt amânate la infinit.
Am mai spus-o şi o repet: Craiova are nevoie de un alt ritm. Un alt ritm şi în abordarea problemelor mari şi în administrarea sa cotidiană.
Un alt ritm nu poate fi impus decât cu mai mult curaj. În egală măsură, cetăţenesc şi politic.
Vă invit să fim curajoşi duminică la vot şi să dăm, prin votul nostru, un alt ritm, mai accelerat, dezvoltării şi modernizării Craiovei.

Deputatul ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ