Izvorul public din Călimănești-Căciulata, infestat cu E-coli

Analizele bacteriologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea au depistat bacteria E-coli în apa cunoscutului izvor public din stațiunea vâlceană Călimănești-Căciulata. Izvorul se află vizavi de complexul hotelier, și este frecventat, zilnic, de sute de oameni.

0

Începând cu data de 20 februarie a.c, primăria Călimănești a instalat, la izvor, afișe care informează că apa este nepotabilă, și care avertizează populația să nu mai recurgă, deocamdată, la această sursă. „ Proba de apă a ieșit neconformă la analiză, prin urmare, o perioadă , apa din acest izvor este nepotabilă. Da, apa conține și bacteria E.coli. Vom lua măsuri pentru deinfectarea bazinului, iar după remedierea situației, vom duce probe din nou la analiză. Precizez că noi, primăria Călimănești, am solicitat să fie testată apa, și nu este pentru prima dată când facem asta, numai că până acum nu au fost depistate astfel de probleme. În momentul în care apa va redeveni potabilă vom anunța. „ a declarat pentru Indiscret în Oltenia primarul stațiunii, Florinel Constantinescu.

O bacterie ce poate cauza infectii grave

Eschierichia coli (numita și E. coli) este o bacterie ce poate cauza infectii grave. Unele specii produc o toxină puternică și care determină diaree sanguinolentă și rar pot cauza probleme hematologice grave și chiar isuficeință renală. Alte tipuri de E. coli pot determina infecții ale tractului urinar sau alte infecții.
Copiii sunt mai predispuși la infecții digestive cu E coli O157:H7 (E. coli enterohemoragic). Cei mai multi oameni cu infecție vor avea următoarele simptome:
– crampe severe la stomac și abdomen sensibil
– diaree apoasă inițial al care poate deveni în evoluție sanguinolentă
– greață și vărsături.
Probleme hematologice grave şi probleme renale pot să apară la 2-14 zile după apariţia diareei. Aceste probleme pot determina insuficiență renală si uneori alterarea stării de sănătate pe termen lung sau moarte la unii copii şi vârstnici. Unele persoane care au infecție cu bacteria E. Coli pot să nu prezinte nici un simptom. Ei pot raspandi infecția fără să fie conştienţi de acest lucru.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ