Fostul violonist al legendarei trupe Phoenix concertează la Râmnicu Vâlcea

0

Mani Neumann, fostul violonist al legendarei trupe Phoenix, va susţine un concert extraordinar duminică, 19 februarie, de la ora 20.00, în ABY STAGE BAR din Râmnicu  Valcea. Mani Neumann – neamţul cu suflet de român – îi va avea alături pe scenă pe chitaristul Ulli Brand, partenerul său muzical de peste 37 de ani, pe Ulli Hedeilberg – bass, precum şi pe  Eugen Amarandei (bass) şi Gabriel Bălaşa (percuţie). Trupa va face o călătorie muzicală prin propria sa istorie. Ethno, jazz, rock şi clasic sunt stilurile care pot reda puţin din culoarea muzicală farfarello. Vor fi interpretate melodii de pe noul  album „ZeitZone”, lansat în 2016 în Germania, dar şi lucrări apărute pe discurile mai vechi. Grupul combină folclorul est-european cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară şi chitară. Cu 20 de albume la activ şi peste 4.000 de concerte în întreaga lume, trupa germană şi-a câştigat fani oriunde a concertat.
Biletele la concertul farfarello costă 30 de lei de persoană, fiind disponibile la intrare, în seara evenimentului.
Mani Neumann, supranumit în Germania Der Teufelsgeiger („Violonistul Diavolului“), este un maestru al viorii şi blockflöte. Este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix (din 1978 până în 2008), pentru care a fost recompensat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul Cultural“ în grad de Cavaler. Din 1982 şi până astăzi, cântă împreună cu Ulli Brand în formaţia farfarello.
Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, fiind recunoscut pentru stilul unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică, pe care o combină cu “diferite efecte de ecou polifonice”. Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, reuşind cu o singură chitară acustică să “ţină” atât armonia, cât şi bassul. Ulli Brand mai evoluează şi în trupa Aerotones, un cvartet de muzicuţe, unde, pe lângă chitară, cântă la muzicuţă şi voce.
(M.M.)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ