Șansa Craiovei pentru dezvoltare economică o reprezintă aplicarea principiilor liberalismului

Asociația Liberalii a organizat vineri la Craiova o dezbatere cu tema „Liberalismul încotro!” la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri, oameni de dreapta, liberali. Invitați au fost profesor universitar, Claudiu Dănişor; decanul Baroului Dolj, Lucian Bernd Săuleanu şi președintele PNL Craiova, deputatul Ionuț Stroe.

0

„Atunci când rolul statului va fi diminuat, iar anumite atribuții actuale vor fi preluate de operatorii economici, vom regăsi de fapt adevărata sursă de dezvoltare economică şi socială a orașului nostru. Craiova are nevoie de un cadru legal predictibil şi de o reducere a influenței statului. Statul minimalist, un principiu de bază al liberalismului, ar aduce investiții în orașul nostru”, a declarat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.
În cadrul mesei rotunde s-au dezbătut nu doar teme ce țin de influența liberalismului în dezvoltarea societății, ci foarte mult s-a insistat pe nevoia de redefinire a principiilor liberalismului în concordanță cu nevoile actuale. Mediul de afaceri așteaptă susținere din partea administrației locale prin prisma relaxării implicării acesteia în activitatea de zi cu zi, prin dereglementare, diminuarea politicianismului precum și prin delegarea anumitor atribuții pe care statul le are acum. Asta înseamnă liberalism și viziune de dreapta: măsuri concrete, realiste, cadru legislativ coerent și îndreptat către susținerea investițiilor. De aici pleacă totul. „Craiova se poate dezvolta doar prin investiții și prin susținerea mediului de afaceri. Craiova nu este acum atractiva pentru investitori și aceasta stare de fapt afectează toate domeniile: șomaj mare, ajutoare sociale numeroase, lipsa viitorului pentru tineri in orașul lor. E grav când observi o scădere semnificativă a numărului de studenți într-un centru universitar de tradiție cum e Craiova. Tinerii pleacă de acasă sa studieze la Cluj sau București pentru ca tot acolo își găsesc de lucru”, a atras atenția președintele Baroului Dolj, profesor universitar.
La rândul său, deputatul Ionuț Stroe a vorbit despre nevoia ca mediul politic să își adapteze discursul la cerințele concrete ale oamenilor. De aceea, PNL este acum in plin proces de deschidere a partidului fata către oameni noi, profeșioniști, care să susțină și sa militeze pentru principiile liberalismului. „Liberalismul nu este proprietatea exclușivă a PNL, există mulți intelectuali liberali, profeșioniști, clasă de mijloc, neafiliați politic. Chiar dacă nu orice viziune de dreapta este neapărat o formă legitimă de liberalism, în România, este necesar ca între liberalism și dreapta să existe dacă nu o identitate, atunci o legătură strânsă pentru a putea avea succes în fața stângii PSD. Zilele acestea a devenit extrem de clar că stânga românească a ales sa guverneze prin minciună și printr-o politică a impunerii agresive a propriei lor viziuni, atentând astfel la soliditatea statului. Lucru ce nu poate fi acceptat”, a declarat Ionuț Stroe.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ