Ziua Unirii, organizată în Craiova şi Târgu Jiu

Reprezentanţii prefecturilor din Dolj şi Gorj vor organiza, în data de 24 ianuarie a.c., o serie de activităţi dedicate Zilei Unirii Principatelor Române. Cu această ocazie, craiovenii şi târgujienii vor participa la câteva momente artistice şi literare, la o ceremonie militară, la un spectacol de muzică populară, cum este cazul târgujienilor, pentru ca în final, participanţii să intre în Hora Unirii.

0

În Craiova, acţiunile dedicate Zilei Unirii Principatelor Române se vor desfăşura în Piaţa Alexandru Ioan Cuza din municipiul Craiova, începând cu orele 1000, evenimentul fiind organizat de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Dolj în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, Primăria Municipiului Craiova şi Garnizoana Craiova. De la manifestare nu vor lipsi alocuţiunile oficialităţilor, depunerea de jerbe şi coroane, oficierea unei slujbe religioase, defilarea gărzii de onoare şi Hora Unirii.

Spectacol de muzică populară la Târgu Jiu
La rândul lor, târgujienii vor avea ocazia să participe la acţiunile dedicate Zilei Unirii, organizatorii alegând ca aceste activităţi să aibă loc în a doua parte a zilei, la orele 17.00, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. În program au fost incluse atât momente culturale, cât şi momente artistice, târgujienii având ocazia să participe la un spectacol de muzică populară pus în scenă de artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. „Hora Unirii” va marca finalul manifestărilor de la Târgu Jiu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ