Revolta cadrelor didactice şi nedidactice din grădiniţă capătă valenţele unui război de gherilă
„Plouă“ cu memorii în scandalul „Phoenix“

Scandalul numirii noii directoare la Grădiniţa 52 „Phoenix“ este departe de a se fi încheiat, chiar dacă, vremelnic, favorita fostei inspectoare generale Lavinia Craioveanu şi-a preluat postul. Zeci de angajaţi ai grădiniţei, personal didactic şi nedidactic, au semnat o petiţie adresată actualei inspectoare generale, Monica Sună, prin care i-au solicitat să revină asupra deciziei de numire a Georgetei Dogaru în postul de director interimar.

0

Impunerea noii directoare a Grădiniţei 52 „Phoenix“ de către Consiliul de Administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj la presiunile fostei inspectoare generale, senatoarea Lavinia Craioveanu, a creat o stare de revoltă generalizată a angajaţilor unităţii de învăţământ.

Consiliul de Administraţie al IŞJ a dus la îndeplinire ordinul senatoarei
La mijlocul săptămânii trecute, cu mic-cu mare, personalul didactic şi nedidactic al grădiniţei a semnat un memoriu adresat noului inspector general interimar, Monica Sună, prin care îi solicita revgradinita1enirea asupra înscăunării Georgetei Dogaru în postul de director şi repunerea în funcţie a fostei directoare, Zoia Ciciu. „Dorim ca noul director să fie tot doamna Ciciu Maria Zoia din următoarele motive: Suntem singura unitate şcolară căreia în data de 21.12.2017 nu i s-a respectat propunerea făcută de către Consiliul Profesoral. Aşa cum se ştie, Consiliul de Administraţie al IŞJ Dolj a propus o altă persoană din altă unitate şcolară ca director la grădiniţa noastră. În baza notei transmise în teritoriu de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, considerăm că doamna Ciciu Maria Zoia poate să revină în funcţia de directogradinitar până la organizarea examenului, dat fiind faptul că în acea şedinţă de Consiliu de Administraţie al IŞJ Dolj am fost singura unitate şcolară soluţionată altfel decât a dorit Consiliul Profesoral“, se menţionează în memoriul transmis actualei conduceri a inspectoratului.
Georgeta Dogaru, actuala directoare interimară a Grădiniţei ”Phoenix”, este o apropiată a senatoarei Lavinia Craioveanu, după cum susţin surse din cadrul inspectoratului. Aceleaşi surse ne-au relatat faptul că, deşi nu a fost prezentă în şedinţa Consiliului de Administraţie al inspectoratului, actuala senatoare Craioveanu a lăsat cu „limbă de moarte“ foştilor subordonaţi ca numirea noului director să se facă rapid şi persoana să fie cea desemnată chiar de către ea, înainte de a renunţa la postul de inspector general în favoarea mandatului de senator. Umil, Consiliul de Administraţie al inspectoratului a ignorat cu desăvârşire
recomandările ministerului tutelar şi doleanţa Consiliului Profesoral al grădiniţei, lucru fără precedent în ultimii ani, şi a numit-o samavolnic pe Georgeta Dogaru în postul de director al grădiniţei.

S-a lăsat cu leşinuri
Din păcate, noua directoare a grădiniţei a făcut deja primele victime în rândul angajaţilor unităţii şcolare. Conform unor surse din interiorul colectivului, în primele zile de directorat, noua directoare a avut câteva dispute cu o parte dintre angajaţi. Lucrurile au degenerat, iar doi dintre salariaţi au avut nevoie de intervenţia ambulanţei. „S-a apucat să ţipe la noi din diverse motive închipuite, două colege au ripostat iar cearta a degenerat. Colegelor li s-a făcut rău, una dintre ele a căzut din picioare şi am chemat de urgenţă ambulanţa. Când au venit medicii, pe una dintre fete au trimis-o acasă deoarece îi era foarte rău, iar o altă colegă a fost dusă de urgenţă la spital deoarece avea tensiunea 21 cu 13!“, a povestit una dintre educatoarele grădiniţei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ