ALDE Dolj: Iniţiativa privind creșterea veniturilor din pensii prin reducerea poverii fiscale a fost votată de Camera Deputaților
Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Votul pentru acest proiect de lege arată determinarea Coaliţiei PSD -ALDE de a pune în aplicare imediat programul de guvernare“

0

În cadrul sesiunii extraordinare din data de 5 ianuarie 2017, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat cu o largă majoritate Proiectul de lege care prevede scutirea pensionarilor de la plata contribuţiei asigurărilor sociale de sănătate şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei. Acest proiect este opera comună a Coaliţiei Pentru Dezvoltare şi Democraţie PSD-ALDE.
Este un prim pas pe drumul asumat, de aplicare în realitatea vieţii de zi cu zi a Programului bunei guvernări, atât de aşteptat de către toţi cetăţenii români. Începem astfel să punem în practică principiul enunţat în campanie  conform căruia creşterea economică trebuie să se vadă în buzunarele oamenilor.
Este o primă obligaţie de ordin politic şi social faţă de milioane de pensionari care au realmente nevoie de bani în plus pentru a putea duce un trai cât de cât  decent şi, mai ales, pentru a -şi putea întreţine sănătatea.
Precizăm că Fondul CASS va fi compensat prin transferul unor sume de la bugetul de stat, rezultat al creşterii economice.
Cerem preşedintelui Klaus Iohannis să promulge  Legea astfel încat de la 1 februarie pensionarii să beneficieze de prevederile acesteia.
Datoria unei guvernări responsabile este să găsească resurse pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor săi. În acest sens vrem să onoram încrederea pe care romanii ne -au acordat-o.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ