Râmnicu Vâlcea: Campus pentru şcolile profesionale cu predare şi în limba germană

În Râmnicu Vâlcea, va funcţiona un campus pentru şcolile profesionale, cu predare în limba germană şi limba română, a declarat miercuri, 21 decembrie, primarul Mircia Gutău.

0

Mircia Gutău a menţionat că astfel se asigură o ofertă educaţională care creează posibilitatea ca absolvenţii să îşi poată găsi de lucru în străinătate. „Suntem în fază foarte avansată de a atrage fonduri europene pentru crearea unui campus pentru  şcolile profesionele. Asta nu înseamnă că se desfiinţează şcolile profesionale, aşa cum s-a speculat, din contră. Vom avea un campus modern,  în aşa fel încât cei care fac şcoala profesională să abă condiţii excelente de pregătire. Zilnic, sunt zeci de solicitări pentru meseriaşi, cărora nu li se face faţă. Suntem în parteneriat cu o firmă din Germania pentru a crea, pe modelul şcolilor de la Sibiu şi Braşov, o şcoală  profesională cu predare în limba germană şi limba română, în aşa  fel încât cei  care vor absoli acesată şcoală să îşi poată găsi locuri de muncă în străinătate,  dar să  rămână şi în ţară“, a declarat edilul. Primarul Mircia Gutău a precizat că acest campus, în care vor fi comasate liceele tehnologice din oraş, va funcţiona la Grupul Şcolar „General Magheru”, care întruneşte condiţiile de spaţiu, pentru acest proiect.

Miercuri, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea i-a premiat cu suma totală de 50.000 lei pe cei mai merituoşi elevi al oraşului şi le-a oferit acestora cadouri specifice sărbătorilor de iarnă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ