Şefa AEP rămâne în arest, judecătorii, insensibili la faima ei globală

Avocaţii Anei Maria Pătru încearcă să o scape de puşcărie invocând că în 2017 ar fi urmat să câştige"preşedinţia mondială" a instituţiilor electorale.

0

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, rămâne în arest pentru încă 30 de zile, au decis marţi, 13 decembrie, magistraţii Tribunalului Prahova. „În baza disp art. 236 Cod proc. penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Ploieşti, şi în consecinţă: Dispune prelungirea arestării preventive a inculpatei PĂTRU ANA-MARIA, în prezent aflată în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Prahova, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.12.2016 şi până la data de 14.01.2017 inclusiv. În baza art. 275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu azi, 13.12.2016”, se arată în Soluţia pe scurt.

Acuzată de trei infracţiuni de trafic de influenţă şi de două infracţiuni de spălare de bani
Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv în dosarul în care este acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a două infracţiuni de spălare de bani. Ea a recunoscut, atât în faţa procurorilor DNA Ploieşti, cât şi în faţa instanţei de judecată, că a primit un apartament şi o maşină şi a declarat că regretă sincer faptele. Anterior, în faţa instanţei de la Curtea de Apel Ploieşti, unul dintre avocaţii Anei Maria Pătru a încercat să îi înduplece pe judecători, motivând că în anul 2017 ea ar fi urmat să câştige”preşedinţia mondială” a instituţiilor electorale. (…) Precizează că inculpata este o femeie puternică, (…) care a reuşit să crească prestigiul unei instituţii şi care în 2017 ar fi urmat să câştige preşedinţia mondială a tot ceea ce înseamnă instituţii electorale la nivel internaţional, o femeie care a fost votată de 600 de oameni din toată lumea să reprezinte România. Este adevărat că Parchetul a întors aceste merite împotriva inculpatei, spunând că o asemenea persoană şi cu un asemenea prestigiu, care urma să angajeze România la nivel internaţional, cu atât mai mult ar trebui arestată preventiv ca să înţeleagă societatea că nicio faptă nu trebuie să rămână nepedepsită”, a arătat avocatul, conform motivării instanţei.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ