Săptămână fericită pentru alb-albaştri

0

După înfrângerea categorică în faţa trupei lu Hagi, Universitatea Craiova avea în faţă două meciuri ce păreau a fi decisive în economia campionatului şi a cupei.
Primul hop pentru olteni a fost vizita revelației acestui sezon, CFR Cluj. Din fericire pentru trupa lui Mulţescu, spiritul ofensiv şi dorinţa de victorie au revenit parcă prin minune, iar debutul partidei de la Severin avea să confirme acest lucru. Henţul în careu al lui Horj din minutul 34 deschide balul în jocul de la malul Dunării şi Zlatinski execută perfect lovitura de la 11 metri, făcând astfel ca oltenii să conducă pe tabelă. Eliminarea lui Miriuță de pe banca oaspete trezeşte orgoliile ardelenilor şi la nici un minut după acest incident, Cristi Bud egalează după centrarea lui Omrani (min. 38).
Repriza secundă începe în forţă şi gazdele trec din nou la conducere. Gustvo se află la capătul centrării lui Briceag şi nu-i rămâne decât să îndeplinească o simplă formalitate (min. 48). La faza imediat următoare oaspeţii trec pe lângă egalare, dar Calancea îi menţine în joc pe olteni. Urmează o sarabandă de ocazii la poarta oaspete, dar cum ratările mari au început să fie o constanţă în tabăra craioveană, meciul se termină cu victoria la limită a Universităţii Craiova.
Următorul hop din drumul Craiovei spre finala Cupei României era Dacia Unirea Brăila. Universitatea Craiova a tratat acest meci cu toată seriozitatea şi a trimis la Galaţi tot ceea ce avea mai bun. Şi cum totul ţi se întoarce atunci când eşti serios, meciul în sine nu a avut istoric. Pe lângă cele două goluri ale lui Surugiu (min. 7) şi Robert Petre (min. 93), Craiova a avut iar o multitudine de ocazii care, la un moment dat, puteau fi răzbunate de câteva acţiuni periculoase ale brăilenilor. Cu bune şi rele, Universitatea Craiova păşeşte în turul următor al Cupei României şi visul unui trofeu în Bănie nu mai pare o utopie.
A fost o săptămână cu bune şi rele, dar dincolo de toate, Craiova a rămas în joc pe ambele fronturi, sperând în continuare în obţinerea unei performanţe notabile în acest sezon.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ