Indiscret Actualitate

Bolşevicul Predescu, groparul pensionarilor


În timp ce pentru a-şi menţine pensia „nesimţită“ şi-a folosit prerogativele, când a venit vorba despre pensiile românilor el a uitat o parte din articolele Constituţiei

de Dan Olteanu

Îl vedeţi mergând agale pe străduţele din centrul Craiovei, cu privirea fixată pe o dungă imaginară trasată pe trotuar şi bolborosind nişte cuvinte pe care probabil nici măcar el nu le înţelege. Vârsta şi hainele ponosite te fac să crezi că este doar un biet pensionar care, uitat de copii şi neştiut de nepoţi, rătăceşte fără ţintă în speranţa că va mai alunga din tristeţea care-l stăpâneşte. Şi totuşi, înainte să-l compătimiţi, gândiţi-vă că el este persoana care, în numele unor jocuri greţoase de culise, a înclinat balanţa în decizia Curţii Constituţionale de a declara constituţională Legea Pensiilor. Este vorba despre Ion Predescu, fost senator din partea PSD vreme de aproape patru mandate, care, în ciuda unui trecut cel puţin controversat, continuă să influenţeze viaţa multor milioane de români.

Plantat în fotoliul de judecător al Curţii Constituţionale în anul 2004 de către fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, octogenarul Ion Predescu a reuşit, din nou, săptămâna trecută, să atragă atenţia mass-mediei şi nu numai. Asta după ce, contrar aşteptărilor, a decis, graţie votului său, verdictul Curţii în privinţa constituţionalităţii Legii sistemului unitar de pensii publice. Poziţia adoptată de Predescu a şocat nu numai prin faptul că a respins astfel o contestaţie depusă chiar de către PSD, partidul care l-a propulsat în funcţia deţinută acum, dar mai ales prin prisma votului dat în luna iunie pe o hotărâre a Guvernului care se referea tot la pensii. Cu diferenţa că, acum, propria-i pensie nu era afectată de legea în cauză. „Între magistraţi şi ceilalţi este o diferenţă fundamentală: ei au statut constituţional, iar ceilalţi au statut legal. Când ai statut legal, înfiinţat prin lege, fie ea chiar şi organică, poţi umbla la el oricând (...) Când este statut constituţional, nu poţi nici adăuga, nici completa, nici modifica, nici desfiinţa prin lege pentru că e prevăzut în Constituţie“, spunea, în urmă cu trei luni, Ion Predescu, motivând astfel decizia Curţii care a declarat neconstituţionale anumite articole din aşa-numita „lege a austerităţii“. De această dată însă, când votul său a fost în favoarea unei legi despre care Opoziţia susţine că va duce la scăderea pensiilor, maestrul de ceremonii pe la răposatul restaurant „Cocoşul de Aur“ n-a mai fost la fel de vorbăreţ. Astfel că Predescu s-a limitat la a spune că nu are chef să intre în discuţiile presei. „Lăsaţi-mă în pace. N-am chef de a intra în discuţia presei şi a voastră, a cinematografiei, televiziunilor. N-am chef după atâtea dezbateri“, a rostit, scârbit, fostul senator.

CNSAS şi ANI, „victime“ în „cazierul“ lui Predescu
Deşi au fost destui care, privind la vârsta judecătorului, au spus că votul său ar fi putut fi influenţat de o criză bruscă de senilitate, cel mai probabil, acesta a fost dictat de un interes cât se poate de concret. Pentru că, aşa cum veţi observa din rândurile de mai jos, acesta a fost şi este singurul criteriu care contează cu adevărat pentru Ion Predescu. Astfel, este de notorietate faptul că, înainte de a îmbrăca roba vişinie de la Curtea Constituţională, febleţea chelneriţelor trecute bine de prima tinereţe a fost vârful de lance al unui război între fantomele trecutului care bântuiau încă Palatul Parlamentului şi trei dintre membrii Colegiului CNSAS: Mircea Dinescu, Andrei Pleşu şi Horia Patapievici. Mai exact, în anul 2003, Predescu a condus o subcomisie a Parlamentului creată cu scopul nedeclarat de a-i trece sub tăcere pe cei trei scriitori care solicitau accelerarea ritmului deconspirărilor şi somau public SRI să predea dosarele. Raportul întocmit atunci de Predescu a provocat protestele societăţii civile, invocând desfiinţarea CNSAS pe motiv că ar consuma prea multe fonduri bugetare. În acea perioadă, octogenarul de la Curte şi-a descoperit şi valenţele artistice, fiind autorul celebrei expresii „elemente rasculative“, care, evident, îi descria pe Dinescu, Pleşu şi Patapievici. În ciuda verdictului de necolaborare primit ulterior, presa a vorbit atunci de un dosar pe care Ion Predescu l-ar fi avut la fosta Securitate şi care, se pare, a reuşit să rămână încă foarte bine ascuns. Surprinzător poate, ceea ce n-a reuşit atunci, în plin regim Iliescu, judecătorul craiovean a reuşit acum, în regimul care, oficial, condamnase comunismul. Pentru că, aşa cum se ştie, graţie unei decizii a Curţii Constituţionale, CNSAS a fost declarat neconstituţional, cu tot cu deciziile de poliţie politică de până atunci.

Nici ANI n-a scăpat de mânia magistratului stalinist
Înainte de fi acuzaţi de calomnie şi insultă, pe care tovarăşul Predescu le-ar fi vrut reincriminate în Codul Penal, trebuie amintit că actualul judecător al Curţii Constituţionale a devenit magistrat în plină perioadă stalinistă, el ocupând, de asemenea, şi funcţia de judecător militar în vremea ocupaţiei sovietice, atunci când regimul comunist îşi oprima sever adversarii politici. Poate că aşa se explică reticenţa sa faţă de noţiuni precum „libertatea presei“ sau „liberul acces la informaţiile de interes public“. Iar Ion Predescu nu s-a sfiit s-o dovedească ori de câte ori a avut ocazia. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Agenţiei Naţionale de Integritate, care a fost lăsată fără obiectul muncii, adică declaraţiile de avere, taman printr-o decizie a Curţii Constituţionale. Ca şi în cazul CNSAS, Predescu a fost în linia întâi în tabăra celor care cântau prohodul Agenţiei, şi toate astea doar pentru a dosi câteva conturi în euro deschise la câteva bănci din ţară, după cum a susţinut presa centrală la acea vreme. Mai mult decât atât, fostul senator de Dolj a susţinut frenetic o iniţiativă care stabilea că presei îi este interzis să fotografieze sau să filmeze vilele aleşilor.

În numele Constituţiei, Predescu încalcă frecvent legea
Deşi reprezintă o instituţie care, măcar în teorie, joacă rolul de „garant al supremaţiei Constituţiei“, Ion Predescu încalcă deseori legea. Şi nu este singurul. Astfel, deşi articolul 64, litera b din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale spune clar că judecătorii
Curţii sunt obligaţi să „păstreze secretul deliberărilor şi al voturilor şi să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa
Curţii Constituţionale“, fostul senator PSD nu s-a sfiit să vorbească despre felul cum a votat în faţa camerelor de luat vederi, ultimul exemplu fiind legea privind reducerea pensiilor, declarată neconstituţională de CC în luna iunie. În plus, deşi litera “e” a articolului 64 din legea mai-sus menţionată spune că aceiaşi judecători au obligaţia „să nu permită folosirea funcţiei pe care o îndeplinesc în scop de reclamă comercială sau propagandă de orice fel“, acelaşi Predescu şi-a argumentat votul din plenul Curţii care, întâmplător sau nu, coincidea cu cel al PSD. Dar cine să observe astfel de „amănunte“ când Ion Predescu este unul dintre cei 9 vajnici apărători ai Legii fundamentale?

Liberalii visează la desfiinţarea Curţii Constituţionale
În proiectul liberal ce va fi prezentat Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei, atunci când aceasta îşi va începe lucrările, se regăseşte un amendament care vizează desfiinţarea
Curţii Constituţionale. „S-a dovedit, mai ales în ultimii ani, că această instanţă a devenit pur şi simplu un organism care legiferează. Or, nu aceasta este menirea Curţii Constituţionale. Cred că atribuţiile Curţii Constituţionale pot foarte bine să fie preluate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De fapt, s-ar reveni astfel la situaţia existentă în perioada interbelică, atunci neexistând Curtea Constituţională, litigiile de natură constituţională fiind judecate de ÎCCJ“, declara, în urmă cu câteva luni, Teodor Meleşcanu, unul dintre liderii PNL.

Votul lui Predescu, ordin de la PSD?
Imediat după votul suspect al lui Ion Predescu, presa centrală a fost invadată de zvonuri, toate încercând să dea o explicaţie faptului că tocmai judecătorul numit de PSD a fost cel care a „trădat“ partidul. Printre ele şi-a făcut timid loc şi varianta în care, de fapt, Predescu n-a ignorat direcţia sugerată de PSD, ci dimpotrivă, a respectat-o întru totul. Mai exact, pentru a putea ajunge la suspendarea lui Traian Băsescu, principalul ţel al social-democraţilor în această perioadă, era obligatoriu ca acesta să promulge Legea Pensiilor, adoptată fără cvorum de către pedeliştii din Camera Deputaţilor. Or, preşedintele Băsescu n-ar fi putut promulga o lege care era declarată neconstituţională de către Curte. Astfel că, pentru a se asigura că se ajunge acolo, Ion Predescu a fost sfătuit să voteze în favoarea legii şi nu contra ei.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Comentariucontinoare:crima organizata a fost si a ramas FRUNCEA -tot pe acesta cale trasmit spitalului nr2 CRAIOVA si spitalului JUDETEAN DOLJ sectia maternitate si pediatrie ca au foarte multe cadre medicale inplicate in crima organizata -atit ministeru sanatati cit si ministeru muncii au medici care pun in pericol viata si drepturile familiilor fara drepturi de a se apara de catre cei care practica si incurajaza curentu politic fascism,nazism,stalinism,acestia au primit educatie atit in familie cit si in politica ca sunt superiori ai semenilor lor si superiori ai legilor ,transformind JUSTITA in INJUSTITIE
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuUN MESAJ PENTRU TOV. av.ION PREDESCU:crima organizata,mafia si traficu sunt incurajate si reprezentate de catre experti in instrumentarea dosarelor din birourile ministerelor si subordonatele lor in complicitate cu gansterii de cartiere,UNI cu materia cenusica iar UNI cu tupeu -tov.ION PREDESCU ,familiei de medici CORBEANU sa le fie rusine deoarece sau dovedit a fi niste slugoi ai mafiei si niste medici cu diplome compromise care au demonstrat pe ce cai sau realizat profesional,material,financiar dar si cum au ajuns sa aiba un loc de munca si cu ce pret -daca familiei corbeanu se facea ce sa facut cu mine si familia mea catre care institutie ati indruma-o? -am pus aceasta intrebare deoarece crima organizata
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuUn crocodil comunist si nimic mai mult
Scris de tony
ComentariuTov. avocat ION PREDESCU in anul 1978 am cumparat un imobil propietate personala prin intermediul scursalei C.E.C si O.C.L.P.P Craiova ,iar la construirea blocului au participat detinuti ai petenciarului Craiova in frunte cu BARAGAN ILIE,fost angajat al petenciarelor,colaborator pe la protectia copilului,minisreru munci,ministeru sanatati,colaborator cu psihiatria si munca de echipa cu UNI din politia dolj si primarie -vam dat aceste detali deoarece tatal meu nu a facut parte dintre gansteri de cartiere in munca de echipa al unui cistig ne cinstit cu UNI din instituti si nici ,iar in anu 1966 cei mai multi din gansteri craioveni stieau si cum a fost tatal meu inbracat cind a fost inmormintat iar uni erau si posesori ai unor fotografi de la autopsia facuta tatalui meu de catre medicii legisti -BARAGAN ILIE ,MICLESTI,ZATRENI,si cei dintre neamurile si speta si c
Scris de OLTEANU ALY
Comentariucontinoare:din speta si categoria lor au devenit colegi in munca de echipa cu cei care decat parinti si copi din drepturi in favoarea unora care care praduesc pe cei care isi vad de viata si familia lor,fara sa stie ca sunt tinta unor diabolici. -
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuTov. avocat ION PREDESCU in anul 1978 am cumparat un imobil propietate personala prin intermediul scursalei C.E.C si O.C.L.P.P Craiova ,iar la construirea blocului au participat detinuti ai petenciarului Craiova in frunte cu BARAGAN ILIE,fost angajat al petenciarelor,colaborator pe la protectia copilului,minisreru munci,ministeru sanatati,colaborator cu psihiatria si munca de echipa cu UNI din politia dolj si primarie -vam dat aceste detali deoarece tatal meu nu a facut parte dintre gansteri de cartiere in munca de echipa al unui cistig ne cinstit cu UNI din instituti si nici ,iar in anu 1966 cei mai multi din gansteri craioveni stieau si cum a fost tatal meu inbracat cind a fost inmormintat iar uni erau si posesori ai unor fotografi de la autopsia facuta tatalui meu de catre medicii legisti -BARAGAN ILIE ,MICLESTI,ZATRENI,si cei dintre neamurile si speta si c
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuTOV. AVOCAT:ION PREDESCU,uni dintre martorii audiati in dosarul penal in care dumneav.erati aparatorul celui care a ucis pe tatal meu,locuiau la o distanta foarte mare de locul unde sa savirsit crima si ati pierdut intentionat din vedere aceste aspecte deoarece sa vrut sa se disculpe complicii care au regizat si inscenat o crima la comanda,iar inculpatu nu a fost decit un om de care sau folosit cei care nu sau gindit ca in urma vor ramine copii si familii marcate de cruzimea unor indivizi ce se predind mai presus de dumnezeu,lege si semeni lor -voi face o reconstituire atit a vieti mele cit si a fiului meu dar si al dosarelor celor care ne au prelucrat tacit,sistematic ,periodic si premeditat,
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuTOV.ION PREDESCU DIN JUDETU DUMNEAV ATI PROMOVAT IN FUCTI SI ATI FAVORIZAT MULTI SPAGARI SI SMECHERI -ATI PROMOVAT AVOCATURA PE LA RESTAORANTU MINERVA CU CEI DIN CINTAREA ROMANIEI,CARE SE RECOMANDA ARTISTI SI SATEGORI DE ORIGINE SUPERIOARA?
Scris de OLTEANU ALY
Comentariucontinoare:sa para cit mai credibil si eu sa fiu un reprezentant al unei instituti sa fac cu familia dumneav.cesa facut cu mine cum ar fi? --Se stie ca dictatura cu psihiatria sunt surori gemene si promoveaza crime premeditate,drepturi ingradite am sezizat ca posi va invatat sa fiti versat si in interpetarea justitiei divine ca si constitutia pentru a sfida si ingradi drepturii in favoarea unor inpatimiti de a acapara totul
Scris de OLTEANU ALY
Comentariu-Domnule avocat ION PREDESCU ,mai inainte vreau sa imi cer scuze in mod public fata de cei care manifesta respect fata de dumnezeu si fata de drepturile omului -dumneavoastra sunteti MACELAR sau PARINTELE CONSTITUTIEI LUI HITLER,STALIN,DEJ,INPUSCATU? -Nu sunt indignata ca ati fost aparatorul celui care a ucis pe tatal meu si al fratilor mei -si sunt indignata si revoltata in mod justificat deoarece vreti o constitutie si o justitie cu un stat mafiot in care numai victima este acuzata ,vinovata,inculpata si are de suferit fara drepturii sa isi apere,familia,propietatea,mostenirea si tot ce se numeste drepturile unui om,unei famili si unei societatii,inclusiv dreptul la viata -daca pe dumneavoastra va ucidea cineva dupa un scenaru bine regizat sa para cit mai c
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuOpoziţia consideră că sunt cel puţin zece motive pentru care premierul Boc trebuie să plece: Guvernul nu respectă programul de guvernare, Guvernul a declanşat un veritabil război economic împotriva românilor, guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a produs un dezastru generalizat în economie, politică haotică şi fiscală excesivă, umilirea cetăţenilor, direcţia ţării este spre colaps social, limitarea drepturilor cetăţeneşti, instalarea sistemului clientelar, inocularea regimului de teamă, servirea pe tavă Guvernului lui Traian Băsescu. Liderii Opoziţiei susţin că măsura care se impune este organizarea urgentă a alegerilor anticipate, în maxim şase luni. PNL şi PSD propun şi o contraofertă, arătând că instalarea unui guvern de criză va trebui să ia o serie de măsuri rapide. Printre acestea se numără: renegocierea angajamentelor cadru convenite cu FMI şi Banca Mondială, revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, revizuirea
Scris de nae
ComentariuDaca erai P.S.D-ist erai primar de GHIGICI ,Doriene NAE!
Scris de dorian
ComentariuPREDESCU PROTEJAZA MAFIA DIN JUSTITIE CARE LA RANDUL EI PROTEJAZA MAFIA INFRACTIONALA CARE A ADUS ORASUL IN FALIMENT ECONOMIC,MAFIA PSD PNL PDL,ESTE UN OM SENIL SI ACOOLIC ESTE DE NOTORIETATE.MAFIA DIN TRIBUNALUL DOLJ CONSTITUITA DE DIACONU SI JUDECATORII CORUPTI PRODANESCU,BADEA ION SI CEI DOI PUSCARIASI DIACONESCU SI ANGHEL A FOST PROTEJATA DE RETEAUA VOICU CARE AVEA CA SUBORDONATI NU NUMAI FAMILIA COSTINIU CI SI PE ACEST "MOSNEAG" COMUNIST .REFORMA IN JUSTITIE SE FACE PENTRU ACESTI JUDECATORI NU PENTRU JUSTITIABILI.EUROPA CUNOASTE SISTEMUL POLITICO-MAFIOT SI NU MAI TOLEREAZA CORUPTIA.CE O SA SE INTAMPLE? SISTEMUL II VA PROTEJA TOT PE EI PE CORUPTI VOR IESI LA PENSIE SI "BALASTUL " INFRACTIONALITATII GENERATE DE FAPTELE LOR VA RAMANE PE UMERII NOILOR MAGISTRATI! ACEST OM ESTE O RUSINE!
Scris de GEORGE
Comentariuun basinos comunist! sunt surprins ca desi este mort de foarte multa vreme inca mai umbla pe strada.o sa uitam de el la fel ca de tata bulucea.felicitari pentru articol domnule olteanu si sincer nu mai inteleg nimic:la cat a pupat pretorian la comunisti in fund ce rost mai are termenul de bolsevic in titlul articolului?posibil sa fi cazut in dizgratia colegilor de partid si este executat la comanda?
Scris de nae de la ghidici
Comentariuun nemernic
Scris de base
Bolşevicul Predescu, groparul pensionarilor

Bolşevicul Predescu, groparul pensionarilor

Îl vedeţi mergând agale pe străduţele din centrul Craiovei, cu privirea fixată pe o dungă imaginară trasată pe trotuar şi bolborosind nişte...
Cum şi ce visează deputaţii de Olt

Cum şi ce visează deputaţii de Olt

Iordache, cel mai eficient deputatDeputatul de Olt ales în Colegiul V Caracal, Florin Iordache (PSD), este cel mai eficient ales al nostru, luând în...
Ministerul Turismului prestează suspect la Vâlcea

Ministerul Turismului prestează suspect la Vâlcea

Un serviciu public?Daniela Mitră Amza şi Gheorghe Naneş sunt experţi în evaluare şi examinare în cadrul Direcţiei control, verificare şi monitorizare...
Reabilitarea blocurilor din Brezoi, oprită de legea patrimoniului

Reabilitarea blocurilor din Brezoi, oprită de legea patrimoniului

Cu trei săptămâni în urmă, Primăria oraşului Brezoi începea reabilitarea şi consolidarea exterioară la şapte blocuri dintr-un cartier central...
„BCR va deveni acţionar al Combinatului Oltchim“

„BCR va deveni acţionar al Combinatului Oltchim“

BCR, care este principalul nostru creditor şi dorit să verifice dacă strategia de dezvoltare a Oltchim este corectă, a angajat firma de consultanţă...
La o cafea despre drepturile omului

La o cafea despre drepturile omului

Open Café 4 Human Rights este un proiect ce urmăreşte implicarea tinerilor în viaţa societăţii civile şi promovarea drepturilor omului în rândul...
La Traviata, pe scena Liricului craiovean

La Traviata, pe scena Liricului craiovean

Dragostea neţărmurită a Violettei Valery faţă de Alfredo Germont generează o serie de conflicte, fiind catalogată la un moment dat ca o „legătură...
„Unde-i revolverul?“

„Unde-i revolverul?“

Scrisă de furie, potrivit afirmaţiilor talentatului dramaturg, în condiţiile unei boli nemiloase, piesa a contribuit într-un fel la vindecarea sa...

Evenimente

Oltenia. Interferenţe culturaleÎn zilele de 7 şi 8 octombrie 2010, s-a desfăşurat la Muzeul Olteniei Craiova, prin Secţia de istorie-arheologie, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, prima ediţie a Conferinţei Naţionale sub genericul „Oltenia. Interferenţe culturale”. Întâlnirea specialiştilor din acest domeniu a avut loc pe patru...
 
Băsescu scufundă „pachebotul portocaliu“

Băsescu scufundă „pachebotul portocaliu“

„Măsura de creştere progresivă, până în 2030, a vârstei de pensionare până la 65 de ani, precum şi de egalizare a acesteia la femei şi bărbaţi...
Robeşti-Vâlcea, hidrocentrala bugetivoră

Robeşti-Vâlcea, hidrocentrala bugetivoră

Începând cu 1988, construirea hidrocentralei din Robeşti – Vâlcea a fost o adevărată “mană cerească” pentru firmele clientelare oricărei...
„S-V Oltenia a atras cele mai multe fonduri europene“

„S-V Oltenia a atras cele mai multe fonduri europene“

Reporter: Cum e să schimbi locul de muncă la aproape 180 de grade?Mihaela Mocanu: Când eşti de partea presei, vezi cu ochi foarte critici ceea ce fac...
Învăţământul merge bine

Învăţământul merge bine

La Liceul „George Şt. Marincu”, începerea anului şcolar 2010-2011 a adus cu sine câteva noutăţi pozitive. Directoarea instituţiei, Lila Gligă,...
Doctorul din Berbeşti

Doctorul din Berbeşti

Doctorul Nicolae Criveanu este o adevărată personalitate a oraşului Berbeşti şi este cunoscut în toate localităţile limitrofe. Are cabinet particular...
Olteni „oţi“ şi cu oltenii!

Olteni „oţi“ şi cu oltenii!

Gheorghe Dumitriu are 50 de ani şi locuieşte într-un imobil de pe strada Ştefan cel Mare. Craioveanul povesteşte că în cei cinci ani de când locuieşte...
Poziţiile sexului

Poziţiile sexului

Că locul amorului lichid este piscina sau marea, se recomandă o apă călduţă şi liniştită şi... un minimum de intimitate! Totul poate începe...
 
7 Sport
Etapa a XI-a, FC Braşov - Universitatea Craiova

Etapa a XI-a, FC Braşov - Universitatea Craiova

În returul sezonului trecut de Liga I, Universitatea învingea la Severin pe FC Braşov cu un scor de masă verde, 3-0. Au marcat atunci Găman, Barbu...
Probleme la Oltchim!

Probleme la Oltchim!

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a obţinut cinci victorii lejere în această ediţie a Ligii Naţionale, dar a înregistrat un eşec...
Oltchim, ce deziluzie!

Oltchim, ce deziluzie!

Ran 10 – Val 5, astfel a început transmisia partidei de sâmbăta trecută, întârziată de condiţiile meteo. Randers, vicecampioana Danemarcei, şi...
 
Barcelona

Barcelona

Cultură, civilizaţie, multilingvism. Astea mi s-au părut a fi cele trei caracteristici emblematice, dintre multe altele generoase şi ele, ale unei...
 

Indiscreţii de Dolj

La anul, popii vor avea sindicat!Deşi oficial s-au retras din prigonitul sindicat al preoţilor, o bună parte din popii olteni sprijină demersul câtorva colegi în ale celor sfinte de a-şi susţine dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Procesul se află pe rolul acestei înalte instanţe, sentinţa ce urmează a se da pe parcursul...

Indiscreţii de Vâlcea

L-au prins…nu l-au prins…Simpatică o ştire dintr-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea. Cică poliţiştii din Horezu au descoperit în cala unui autocar două genţi de voiaj în care se găseau 940 pachete de ţigări, de provenienţă Serbia.Din comunicat se subînţelege că pasagerii fie că nu au suflat o vorbă, fie că au dat vina unul...

Indiscreţii de Olt

Şoferii CJ Olt, jecmăniţi de bonurile pentru benzinăUnul dintre şoferii de la CJ Olt se plânge de ceva timp de faptul că stă pe tuşă din lipsă de benzină. Şi asta nu din cauza exclusivă a crizei economice care a subţiat sumele destinate diverselor cheltuieli, ci a faptului că şi amărâta aia de cotă de benzină le este înjumătăţită...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva