Indiscret Actualitate

Şeful IPJ Dolj, Constantin Nicolescu:


„Trebuie lucrat la mentalitate. Poliţiştii trebuie să-şi recapete încrederea în ei!“


Arătat cu degetul după fiecare scandal de stradă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a devenit un călău pentru mulţi dintre comisarii care, de-a lungul anilor, au ocupat funcţia de inspector-şef al instituţiei de pe strada Vulturi. Mai nou, IPJ Dolj are un nou comandant, în persoana comisarului-şef Constantin Nicolescu, şi pare că şi-a revenit puţin după episoadele când toate jurnalele de ştiri din ţară începeau cu evenimente petrecute în bătătura sa. Unii sunt încă pesimişti şi cred că nu vom scăpa niciodată de acele „obiceiuri“. Proaspătul comandant al IPJ spune însă că trebuie să ne obişnuim cu liniştea, pentru că nu va mai dura mult până când Doljul va intra în rândul judeţelor în care normalitatea nu mai reprezintă ceva anormal.

de Dan Olteanu

Reporter: Este Craiova din realitate mai periculoasă decât cea de la televizor?
Cms.-şef Constantin Nicolescu: Imaginea este cea creată de presă. Voi, ziariştii, sunteţi formatori de opinie şi va trebui să lucraţi alături de noi pentru a schimba imaginea unui Inspectorat sau a unui judeţ.

Rep.: Care ar fi primele impresii legate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj?
C.N.: Am observat că fondul uman este bun. Există oameni tineri pe care mizez, dar există şi oameni cu experienţă care sper că mă vor ajuta să schimb lucrurile. Însă, totodată, am observat că există o lipsă de încredere a oamenilor. N-au încredere în ei şi aici cred că trebuie să intervenim prima oară. Trebuie lucrat la mentalitate. Mai mult decât atât, trebuie încurajat lucrul în echipă. Însă cred că ne vom descurca deoarece am găsit disponibilitate şi la Inspectoratul de Jandarmi, precum şi la Poliţia Comunitară.


Poliţiştii cu „ureche muzicală“ vor rămâne în funcţii

Rep.: Vor urma schimbări la nivelul funcţiilor de conducere ale IPJ Dolj?
C.N.: Tot timpul vor fi mişcări de personal. Probabil că aşa se va întâmpla şi aici. Eu unul nu-mi propun să schimb pe cineva anume. Cred că vor pleca ei singuri cei care nu se vor descurca. Când am ajuns în fruntea IPJ Gorj, la fel ca şi aici, am moştenit nişte oameni în funcţii. Apoi, unii au plecat pentru că n-au putut ţine ritmul cu mine. Alţii s-au pensionat, iar câţiva mi-au demonstrat că merită să rămână. Rămâne de văzut cine va reuşi să ţină ritmul...

Rep.: De câţi oameni ar mai fi nevoie pentru ca IPJ Dolj să funcţioneze la capacitate maximă?
C.N.: N-aş putea să vă spun un număr exact pentru că tot timpul vin şi pleacă oameni. Dar vă pot spune că, deşi am venit de puţin timp, am hotărât venirea a 37 de colegi de la Poliţia de Frontieră care vor merge la posturile de poliţie din mediul rural. O nouă etapă va fi primirea colegilor din noua promoţie, de la Câmpina şi Cluj, care vor merge tot în mediul rural. Pentru că, să ştiţi, şi oamenii de acolo au nevoie să se simtă protejaţi. În plus, avem deja destule solicitări de la poliţişti din diverse judeţe care vor să vină aici, în Dolj. Cum v-am spus, mereu există o mişcare de personal.


Nicolescu spune că într-un inspectorat fiecare om contează

Rep.: Cum poate fi schimbată imaginea şifonată pe care o are IPJ Dolj?
C.N.: Toţi trebuie să ne aducem contribuţia la bunul mers al lucrurilor. Nu doar câţiva. Şi eu, şi adjuncţii mei, şi toţi poliţiştii, până la ultimul! Eu le-am spus tuturor acelaşi lucru: un inspectorat este precum un ceas, iar oamenii sunt rotiţele. Unele mai mici, altele mai mari, dar toate la fel de importante pentru că, dacă una nu funcţionează, nu merge tot mecanismul. Spre exemplu, dacă un poliţist este prins că ia mită, să zicem, această suspiciune va plana asupra tuturor poliţiştilor. De aceea este important ca fiecare să-şi facă treaba cât mai bine, iar cei care strică această imagine trebuie să plece pentru că n-au ce căuta în sistem.

Rep.: Este IPJ Dolj o atracţie pentru poliţiştii din Gorj?
C.N.: Nu! N-are nicio legătură. Este o simplă întâmplare. Acelaşi lucru m-au întrebat şi ziariştii din Gorj atunci când am venit la inspectorat. Numai că atunci mi-au zis de Hunedoara, eu fiind al doilea comandant al IPJ Gorj care venise de acolo. V-am zis... tot timpul există o mişcare de personal.

Rep.: Având în vedere cum este privit Doljul din punct de vedere al infracţionalităţii, consideraţi preluarea şefiei IPJ Dolj drept o provocare?
C.N.: Se poate spune şi aşa. Adică, dacă n-aş fi vrut să vin, puteam foarte bine să rămân la Gorj, acolo unde lucrurile mergeau bine, unde rezolvasem problemele cu care se confruntă Doljul acum: interlopi, intimidări, scandaluri etc. Dar chiar mi-am dorit să vin, să schimb lucrurile. Şi sunt convins că, împreună cu oamenii de aici, vom reuşi acest lucru.


„Strada e cea care îţi dă nota la final!“

Rep.: Care vor fi primele măsuri pe care le veţi lua în calitate de comandant al IPJ Dolj?
C.N.: Păi le-am şi luat deja! M-am întâlnit cu foarte mulţi dintre poliţişti şi le-am spus că trebuie să fim cât mai prezenţi în stradă, cât mai aproape de cetăţean, pentru că strada este cea care-ţi dă nota la final. Le-am spus că trebuie să punem mare accent pe prevenire deoarece trebuie să câştigăm cetăţenii de partea noastră. Şi alături de ei, de presă, să reuşim să ne facem treaba cât mai eficient.

Rep.: Ce legătură aveţi cu sindicatele din poliţie?
C.N.: O relaţie foarte bună. Nici nu putea fi altfel! Ei îmi aduc la cunoştinţă anumite probleme, le discutăm şi încercăm să găsim soluţiile optime. Este un lucru firesc şi nu văd de ce relaţia mea cu sindicatele ar putea fi altfel decât foarte bună.

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Comentariucontinoare:asa ai invatat tu cu NICOLETA MIULESCU,domnul CONSTANDIN DOBRESCU,DITA FLORI,ZATRENI,MICLESTI,CILIBAN,TATIAN,DICTATURA,TALAU,FAMILIA SOLEA,FAMILIA PRIOTEASA,TOMESCU DAMIAN,MATEI MIU,RADU RODICA,ROMEO TIBERIADE si alti destui de multi din caracatita criminala si odioasa crima org. din care fac parte inclusiv notaru gageatu ilie.
Scris de OLTEANU ALY
Comentariuun mesaj pt.notaru GAGIATU ILIE ,SI DUGAEASU EMIL grad de rudenie prin alianta cu DAN PUIU din org.relig.martorii lui iehova domnule notar gagiatu nu trebuie sa inselati oameni si sa profitati de ei sa-i faceti sclavi sunteti un slugoi al interlopilor si cr.org.psihiatrilor si un asociat cu criminali si inpostorii. iar pt. DUGAEASU EMIL celasi mesaj si trebuia sa imi dea bani pe care eu iam cerut nu este decit un asociat al mafiei si profitor.
Scris de OLTEANU ALY
Comentariucontinoare:deoarece daca imi luam bani pe care iam cerut aveam de unde sa imi cumpar casa pricopsita smechere de cartier cu fata de om cinstit , domnul GAGIATU ILIE a facut actele in favoarea voastra si defavoarea mea si iarasi ma vindeai lui familia IOVAN AUREL,VALERICA SI MARIA CU ACELASI NOTAR GAGIATU ILIE,dupa ce mati preluat notara stefanescu floriana,dana tomita,nicola marius.
Scris de OLTEANU ALY
Comentariuun mesaj pt.notaru GAGIATU ILIE ,SI DUGAEASU EMIL grad de rudenie prin alianta cu DAN PUIU din org.relig.martorii lui iehova domnule notar gagiatu nu trebuie sa inselati oameni si sa profitati de ei sa-i faceti sclavi sunteti un slugoi al interlopilor si cr.org.psihiatrilor si un asociat cu criminali si inpostorii. iar pt. DUGAEASU EMIL celasi mesaj si trebuia sa imi dea bani pe care eu iam cerut nu este decit un asociat al mafiei si profitor.
Scris de OLTEANU ALY
Comentariucontinoare:asa ai invatat tu cu NICOLETA MIULESCU,domnul CONSTANDIN DOBRESCU,DITA FLORI,ZATRENI,MICLESTI,CILIBAN,TATIAN,DICTATURA,TALAU,FAMILIA SOLEA,FAMILIA PRIOTEASA,TOMESCU DAMIAN,MATEI MIU,RADU RODICA,ROMEO TIBERIADE si alti destui de multi din caracatita criminala si odioasa crima org. din care fac parte inclusiv notaru gageatu ilie.
Scris de OLTEANU ALY
Comentariucontinoare:si sa imi aduc materiale de constructie,iar voi tu si bonciu si el ati facut actele bine in mod perfect si cu caracatita voastra ati bine voit sa ma bagati pe mine intr-un proces civil dupa ce notara terezia cirstea si corbeanu au inscenat afacera imobiliara si au sustras actu original propietate al apartamentului,si si pe fiul meu intr-un proces penal dupa ce ia cumparat masina lui NEGOITA ION ne ati hartuit cu smecheri vostri din cr.org.si ai gasit si donator LAURENTIU MITREA,DONATAR NEGRU VIRGIL,asa ai invatat
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuUn mesaj pt. POLITIA DOLJ si notara DANA TOMITA in 12/07/1999 intre mine si clientul tau RUDOLFFO VIZINTINI infata ta si de catre tine sa inchiat un contract de inprumut al sumei de 23000000 lei in care se obliga sa imi restituie suma pe 19/07/1999 ceia ce nu a facut pe mina find cu tine si cu miuleasca,gasind un pretext fals iar pe 21/07/1999 am cerut sa facem actele pt.suprafata de teren 2234m2 sa pot face actele de constructie
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuUN MESAJ PENTRU NOTARA CIRSTEA TEREZIA SI DR.CORBEANU MARIUS daca ar fi un stat democrat in romania voua ar trebui sa vi se faca anchete penale si purecati de adevarati oameni ai legi deoarece pe mina cu domnul constandin dobrescu,nicoleta miulescu,ion vacariu,familia zatreanu,familia ciliban,miclesti,familia SOLEA,familiaTALAU,FAMILIA ZARA,DRAGUSIN ,romeo tiberiade faceti pate din crima org.intindeti curse ca faceti afaceri imobiliare,sustrageti actele originale si dupa aceia il vindeti unu de la altu ,il haititi ne divizati familia,ne haititi si ne dati pe mina caracatitei din care faceti parte,rusineee,dr.CORBEANU pe ce cai ai invatat sa devi bogat ca bercea mondialu.
Scris de OLTEANU ALY
ComentariuUN MESAJ PENTRU VACARIU ION:te consider printre cei mai vinovati si complice si stieai si tu si caracatita si piosi ca sora mea trebuia sa moara si eu sa fiu distrusa mental si copii mei cit mai departe de mine asa cum au facut si cu mine,rusine vacariule tie si petrestilor si caracatitei voastre ucigasa -am si pentru aceasta o explicatie si o dovada.
Scris de OLTEANU ALY
Comentariu-Domnule Comandant al Judetului Dolj:Constandin Nicolescu sper sa aveti in atentia dumneavoastra cazul meu pentru al investiga si cerceta fara a fi ignorat,tergiversat sau sa mai am diverse obstacole -Sunt constienta ca sunt inplicate numai somitati si personalitati cu putere financiara si politica din toate institutiile ,piosi,religiosi,s.m.d .dar ce sa facut cu mine se numeste corporatii sataniste care sfideaza si pe dumnezeu si constitutia
Scris de OLTEANU ALY
Surprize, surprize, la nominalizările pentru deconcentrate

Surprize, surprize, la nominalizările pentru deconcentrate

După lecturarea cu atenţie a trocului, o concluzie se desprinde: social-democraţii s-au axat pe instituţiile publice care le vor furniza muniţie pentru...
Top de gura parlamentarului

Top de gura parlamentarului

Ne-au promis că îşi vor petrece zilele şi nopţile în sala de şedinţe pentru a ne rezolva problemele, că vor fi cei mai activi la şedinţe şi...
Viitorii europarlamentari şi mâinile lor drepte

Viitorii europarlamentari şi mâinile lor drepte

Parcă ieri era mare zarvă pentru prima tură de alegeri europarlamentare din România. Numai că atunci evenimentul era alăturat cu unul mai puţin...
Primarul Guţă dă startul la sărbătoare

Primarul Guţă dă startul la sărbătoare

Zilele municipiului Calafat“, ajunse anul acesta la cea de XVIII – a ediţie, vor fi organizate în perioada 8-10 mai. Conform programului, în prima...
Raportul „Moldova“, în viziunea lui Marian-Jean Marinescu

Raportul „Moldova“, în viziunea lui Marian-Jean Marinescu

În urmă cu zece zile, în cadrul conferinţei preşedinţilor, la Parlamentul European s-a hotărât ca o delegaţie „ad-hoc“, din care să facă...
„Trebuie lucrat la mentalitate. Poliţiştii trebuie să-şi recapete încrederea în ei!“

„Trebuie lucrat la mentalitate. Poliţiştii trebuie să-şi recapete încrederea în ei!“

Reporter: Este Craiova din realitate mai periculoasă decât cea de la televizor?Cms.-şef Constantin Nicolescu: Imaginea este cea creată de presă. Voi,...
„Şcoala de popi” din Vâlcea  resimte criza

„Şcoala de popi” din Vâlcea resimte criza

Părintele Proteasa (nume predestinat) are puţin peste 35 de ani şi este doxă de carte. Evită totuşi să discute despre problemele absolut  lumeşti...
 
Un volum cât o viaţă

Un volum cât o viaţă

În introducere, autorul critică diferite teorii asupra caracterului dreptului, reliefând caracterul nociv, uneori, al definirii exclusiv din punct...
Grup transpartinic împotriva traficului cu carne vie

Grup transpartinic împotriva traficului cu carne vie

Iniţiativa aparţine unor parlamentari britaniciPotrivit acestuia, dintre membrii marcanţi ai Parlamentului britanic, Anthony Steen i-a adresat deputatului...
Pe când şi “botezul” la Naţionalul craiovean?

Pe când şi “botezul” la Naţionalul craiovean?

Savuroasa premieră, comedia “Nunta lui Puiu”, de Puşi Dinulescu, devenită în final o dramă, care a avut loc recent la Teatrul Naţional “Marin...
Liricul craiovean  venerează muzica italiană

Liricul craiovean venerează muzica italiană

Teatrul Liric „Elena Teodorini”Craiova organizează, în perioada 5 – 10 mai, a şasea ediţie a Săptămâniii muzicii italiene. Ca urmare, marţi,...

Un program pe gustul tuturor

Pe agenda Filarmonicii “Oltenia” Craiova sunt înscrise în această săptămână două programe cu totul aparte. Astfel, marţi, 5 mai, solista de muzică uşoară Analia Selis va interpreta cântece din vastul repertoriu de muzică latino-americană tradiţională. Interpreta va fi acompaniată de artiştii instrumentişti Gabi Broşteanu (chitară...

Portul Cetate (Dolj), punte de legătură româno-bulgară

Federaţia Patronatelor din Oltenia, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Vraţa (Bulgaria) şi Asociaţia Artizanilor fără Frontiere Oltenia, a organizat un vast proiect intitulat “Meşteşugurile şi agroturismul – între tradiţie şi cooperare în afaceri în zona transfrontalieră româno-bulgară (regiunea Sud-Vest Oltenia, România,...
Delta ACM, ilegalităţi pe bandă rulantă

Delta ACM, ilegalităţi pe bandă rulantă

Delta ACM ’93 a învins celelalte 16 firme prezente la licitaţie, angajându-se că va asfalta străzile urbei la preţul de 242,88 lei pe metru pătrat....
Olteni şmecheri la Finanţe

Olteni şmecheri la Finanţe

Activitatea angajaţilor uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului este ţinută departe de „ochii indiscreţi ai presei”. Asta, chiar...
Gunoaiele “agaţă” de nas Primăria Brezoi

Gunoaiele “agaţă” de nas Primăria Brezoi

După multiplele nereguli în administraţie şi transparenţă publică, primarul oraşului Brezoi, liberalul Robert Schell, mai oferă o mostră de incompetenţă....
 
Doctori examinaţi de pacienţi

Doctori examinaţi de pacienţi

„Ai fost tratat cu multă atenţie sau cu indiferenţă? Aici îl poţi «răsplăti» pe doctorul care s-a ocupat de tine. Evaluaţi performanţele...
Vocaţia sacrului în vârful pensulei

Vocaţia sacrului în vârful pensulei

Leoveanul Marius Liviu Băran ne explică pe îndelete că pentru el desenul a reprezentat la început o pasiune şi că în timp a simţit că poate face...
Apicultorii din Roeşti, în mare pericol

Apicultorii din Roeşti, în mare pericol

A fost o vreme când comuna Roeşti era renumită pentru producţia de miere, ceară, venin sau de alte produse apicole scoase pe piaţă de  cei...
Vâlcea are cel mai înalt inspector guvernamental

Vâlcea are cel mai înalt inspector guvernamental

Constantin Scripăt, fost subprefect de Bacău, fost viceprimar liberal  al municipiului Bacău,  este  primul inspector guvernamental din...
Cucereşte-l în funcţie de zodie!

Cucereşte-l în funcţie de zodie!

Bărbatul CapricornPentru bărbatul Capricorn, puterea, poziţia socială şi respectul reprezintă trăsăturile definitorii. Pragmatic din fire, Capricornul...
 
7 Sport
Bătuţi de fraţii gorjeni

Bătuţi de fraţii gorjeni

Universitatea nu mai joacă nimic de la meciul cu Unirea Urziceni. Părerea nu este doar a specialiştilor, ci şi a fanilor şi chiar a patronului Adrian...
L-a făcut ţigan pe Bornescu

L-a făcut ţigan pe Bornescu

Cunoscut ca un tehnician vulcanic, Sorin Cârţu i-a înjurat în ultimul hal duminică seara pe jucătorii Universităţii Craiova, în pauza jocului,...
Totul sau nimic pentru Artimon!

Totul sau nimic pentru Artimon!

Echipa de fotbal-fanion a judeţului Vâlcea, CS Municipal, încearcă pentru a patra oară consecutiv să promoveze în primul eşalon. Răbdarea autorităţilor...
 
Coborâţi, direcţie greşită

Coborâţi, direcţie greşită

Încet şi pe nesimţite, deşi tămbălăul e îngrozitor, România translează spre Vest. Prima staţie care îi trece prin faţă ar fi Ungaria. Sau...
Fotbalul care ne doare

Fotbalul care ne doare

În aerul stătut al fotbalului condus de veşnicul Mircea Sandu, s-a făcut în fine simţită o pală de vânt. Bucuria naturii pitice! Răzvan Lucescu...

Indiscreţii de Dolj

Comunitarii craioveni compensează lipsa de respect cu excesul de zelMitul olteanului adunat de pe glie sau al poliţistului care nu are mai multe circumvoluţiuni decât o găină se dovedeşte uneori adevărat. Săptămâna trecută, un suc concentrat din toate aceste „fructe“ s-a revărsat asupra unei echipe de poliţişti comunitari. Era ora...

Indiscreţii de Vâcea

Trei Doamne, şi niciunul!În campania electorală dinaintea alegerilor locale, la Călimăneşti, în parohia Satul Nou, preotul paroh şi-a reabilitat biserica şi gardul de pe lângă ea pe bază de promisiuni de susţinere a candidaţilor pentru funcţia de primar. Trei dintre aceştia au primit “lista cu priorităţi” pe care au şi rezolvat-o,...

Indiscreţii de Olt

 Cu toţii la caşcaval!Partidele parlamentare cu reprezentare în judeţul Olt sunt cu toate la putere de acum încolo. După ce în vara anului trecut s-a semnat un protocol între PSD şi PNL privind colaborarea în CJ Olt, acum a venit vremea să se parafeze o înţelegere între PSD şi PD-L. Înţelegerea presupune sprijinirea reciprocă...
 
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva