Potrivit organizatorilor, festivalul de anul acesta se va desfăşura între 4-7 iulie şi 11-13 iulie, pe lângă posibilitatea de a observa în mediul lor natural aceste insecte luminiscente, vizitatorii putând participa la alte numeroase activităţi de tip family friendly, pornind de la ateliere de olărit, ţesut sau gastronomie locală şi până la drumeţii în zona de la poalele muntelui Buila-Vânturariţa. „Vizitatorii vor avea ocazia să se implice în ateliere creative, să înveţe despre flora şi fauna locală şi să descopere patrimoniul cultural al regiunii. Participanţii se pot bucura de tururi ghidate de artă, istorie şi cultură, ateliere de olărit, de orientare cu busola, vernisaj expoziţie foto Vâlcea Naturală, activităţi pentru copii – atelier de montat corturi şi pictură peisagistică, ateliere educative în lumea insectelor, ateliere despre ciuperci sau plante medicinale şi drumeţii pe cursul apelor care au sculptat relieful zonei. Pe lângă aceste activităţi, participanţii se vor bucura de mese tradiţionale – tocană de ciuperci şi cină ca la stână – şi de seri la foc de tabără acompaniate de muzică live şi poveşti din experienţele subterane ale exploratorului Cristian Lascu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către organizatorii festivalului.
Prima ediţie a Festivalului Licuricilor a avut loc anul trecut şi s-a bucurat de o participare numeroasă, astfel că anul acesta organizatorii le pun la dispoziţie celor care doresc să se înscrie o serie de pachete turistice cu cazare atât în Costeşti, cât şi în oraşele Horezu şi Băile Govora.
Vâlcea: Geoparcul „Oltenia de sub Munte” găzduiește o nouă ediție a Festivalului Licuricilor
Sute de turişti sunt aşteptaţi şi anul acesta la Festivalul Licuricilor, eveniment organizat luna viitoare de Asociaţia Kogayon în geoparcul aspirant UNESCO „Oltenia de sub Munte“ cu scopul de a promova natura şi cultura din această regiune a judeţului Vâlcea.