Scena subterană Innerland se mută din peșteră în salină, la Ocnele Mari, iar scena supraterană Dreamland se mută din campingul de la Zănoaga pe Domeniul Drăgași din localitatea Drăgășani. În plus, pe harta festivalului apare Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea, cu scena Arts District. „The Jazz Cave Festival omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri susținute de formații apreciate din Italia, Germania, Norvegia, Olanda, România și Statele Unite ale Americii. Festivalul aduce un line-up divers cu nume noi din țară și străinătate, precum Jim Rotondi Quartet (SUA) sau Oddgeir Berg Trio (Norvegia), dar și artiști îndrăgiți care au participat la edițiile anterioare ale festivalului, precum Nightlosers, Luiza Zan sau Irina Sârbu și mulți alții.
Programul The Jazz Cave Festival începe vineri, 16 august, pe scena din subteran Innerland din Salina Ocnele Mari, unde au loc concerte de la prânz până la orele 17:00, audiția se mută apoi la Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea, Scena Arts District, de la orele 18:00, iar, de la orele 20:00, se încheie pe scena Dreamland amplasată lângă viile pârguite pline de miresme ale Domeniului Drăgași din localitatea Drăgășani“, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
O experiență unică
Dreamland nu e doar o scenă, ci un schimb de energie creativă și interacțiune autentică între muzicieni și public, în care artiștii vor include în sesiunile lor muzicale spectatorii care își doresc să ia parte la adevărate jam sessions. „The Jazz Cave Festival reușește să fie mereu la înălțime, deși coboară în subteran, punând România pe harta celor mai importante festivaluri internaționale de jazz, valorificând patrimoniul cultural și natural. Ne bucurăm să creștem an de an și să ducem festivalul la următorul nivel, oferind participanților experiențe senzoriale felurile: acustice, gustative, olfactive și chiar curative. Scena Innerland din salina Ocnele Mari demonstrează că muzica poate să vindece nu doar sufletul, ci și trupul. Anul acesta, aducem peste 18 band-uri cu 90 artiști locali și internaționali cu nume mari, din peste 10 țări, de pe două continente, într-un maraton jazzistic care ține 3 zile, pe 3 scene din 3 localități din Subcarpați“, a declarat Sebastian Gheorghiu, manager cultural și membru în Consiliul Director UCIMR.
O noutate pentru acest an este participarea gratuită la concerte, doar în baza biletului de acces în salină, respectiv muzeu.