Bucovăţul, paşi concreţi spre modernizare

Considerată un veritabil cartier al Craiovei, comuna Bucovăţ, la fel ca multe alte localităţi din proximitatea capitalei judeţului, a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare accelerată a numărului de locuitori, chiar dacă mulţi îşi păstrează încă „buletinul de oraş“. Acest lucru a determinat şi un răspuns din partea autorităţilor locale care au grăbit pasul investiţiilor, în special în ceea ce priveşte reţelele de utilităţi, asfaltarea drumurilor, dar şi a proiectelor sociale, cum ar fi bazele sportive.

0

Situată la doi paşi de Craiova, dincolo de podul peste Jiu, comuna Bucovăţ a devenit casă pentru sute de craioveni care au preferat confortul unei case în detrimentul traiului la comun, în blocurile comuniste. Bucuroşi de oaspeţii care sporesc încasările la bugetul local prin taxele şi impozitele pe terenuri şi construcţii, autorităţile din Bucovăţ au considerat că este doar firesc să le ofere acestora condiţii de trai adecvate. Aşa că s-au apucat să scrie şi să implementeze proiecte menite să transforme comuna într-o localitate europeană. „Ca şi în alte comune învecinate Craiovei, şi la noi s-a construit mult în ultimii ani, tot mai mulţi craioveni alegând să-şi ridice aici o casă mai ales că, dacă stai să te uiţi atent, suntem la câteva minute distanţă de centrul oraşului. Evident că ne bucură acest lucru, dar consider că ne şi responsabilizează. De aceea vreau ca, până la finalul mandatului, să nu mai existe nici măcar o stradă neasfaltată, iar reţelele de utilităţi să acopere cea mai mare parte a comunei“, a declarat primarul Cristian Tuţă.

Cristian Tuță, în goana după fonduri

Pentru asta, edilul din Bucovăţ a depus deja două proiecte în Programul Anghel Saligny. Este vorba despre un proiect pentru asfaltarea a 4,7 km de drumuri în Bucovăţ şi satele Palilula, Leamna de Jos şi Sărbătoarea, în valoare de 7,5 milioane de lei. „Pe lângă aceşti 4,7 kilometri ar mai rămâne de asfaltat aproximativ 4 kilometri de drumuri pe care îi vom asfalta cu siguranţă până la finalul lui 2024. Este una dintre priorităţile mele şi sunt convins că vom reuşi“, a declarat primarul Tuţă.
Prin acelaşi program, autorităţile din Bucovăţ vor să realizeze şi reţeaua de canalizare în satele Leamna de Sus şi Leamna de Jos, investiţie ce se ridică la 4 milioane de care va beneficia şi Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. 
Totodată, administraţia locală a depus două proiecte şi la Compania Naţională de Investiţii, care sunt deja în stadii avansate şi care prevăd realizarea unei săli de sport în incinta şcolii din Bucovăţ, investiţie de 2 milioane de lei, precum şi construirea unui complex sportiv, o investiţie consistentă, evaluată la 7 milioane de lei.

Un mare şantier

Trebuie spus că, în prezent, în comuna Bucovăţ se derulează deja mai multe lucrări pentru câteva proiecte extrem de importante. Cum este proiectul de canalizare care vizează satul Bucovăţul şi satul Cîrligei, executat în prezent în proporţie de 80%. Vorbim despre 10 km de reţea, o investiţie de aproape 3,2 milioane de euro derulată în colaborare cu Compania de Apă.
Un alt şantier vizează modernizarea drumului judeţean Craiova – Cetate, care străbate centrul comunei Bucovăţ, dar şi reabilitarea podului de peste Jiu. „Localitatea este un mare şantier. Se lucrează la multe proiecte şi, într-adevăr, există un grad de disconfort pentru cetăţeni, mai ales în ceea ce priveşte podul. Însă sunt lucrări necesare şi de care localitatea avea nevoie. Este puţin mai greu acum, dar va fi foarte bine după aceea“, a precizat edilul liberal. El a mai spus că, de anul viitor, şi sediul primăriei va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare, printr-un proiect cu finanţare europeană.

Facebook Comments