Cazan a comentat la Televiziunea VTV acuzele primarului Mircia Gutău, potrivit cărora parlamentarii liberali ar fi influenţat scoaterea de pe ordinea de zi a Şedinţei de Guvern din 3 martie a.c. schimbul imobiliar cu Universitatea din Piteşti, actualul deţinător al terenului de 25 de hectare. Deputatul a opinat că municipalitatea nu a avansat un plan concret în privinţa investiţiei pe care doreşte să o demareze, acesta fiind principalul motiv al retragerii proiectului: ”Nu am discutat cu ministrul educaţiei, eu am aflat ulterior de această chestiune. Sincer, m-a bucurat faptul că a fost retras pentru că, din câte ştiu, pentru proiectul acesta s-a mai cerut o dată introducerea pe ordinea de zi în Guvernul Orban, iar domnul primar nu a justificat în mod concret ce vrea să facă acolo. Sunt 22 de hectare, câte blocuri per hectar se vor face? Cine va locui acolo? În ce priveşte parcul pe care am înţeles că vrea să-l construiască, în apropiere este parcul Zăvoi şi ştiu că doreşte să investească şi în parcul de pe Capela. Facem parc lângă parc? Nu sunt împotrivă, dar haideţi să venim cu nişte lucruri concrete. Să dezvoltăm spre exemplu un spital municipal pentru că sunt bani pe fonduri europene de dezvoltare a noi facilităţi medicale. Analizând câte blocuri se pot face acolo pe hectar, ar trebui să se construiască acolo un oraş întreg. Trebuie să vină cu un plan concret care să-şi găsească utilitatea”, a declarat Cazan. El a subliniat că se teme ca terenul de la UM Vlădeşti să nu ajungă în cele din urmă ţinta unor interese imobiliare.
Proiectul Primăriei Râmnicu Vâlcea
Primarul Mircia Gutău a anunţat însă că pe cele 25 de hectare de teren ar urma să fie construit un ansamblu inedit pentru oraş: AMENAJAREA UNUI PARC. „Am avut în vedere o finanţare nerambursabilă din fondurile europene destinate îmbunătăţirii mediului urban şi reabilitării unor zone abandonate precum cea a fostei unităţi militare. Adică la fel ca în cazul fondurilor UE accesate pentru proiectele Parcul Ştirbei Vodă, Parcul Nord şi Parcul Ostroveni, aflate în diverse stadii de implementare. Când am gândit REALIZAREA UNEI BAZE SPORTIVE, am avut în vedere programul specializat al Companiei Naţionale de Investiţii prin care o primărie pune la dispoziţie doar terenul necesar, iar investiţia este finanţată de la bugetul central. Adică la fel ca în cazul sălii de sport de la Liceul Sanitar – inaugurată anul trecut sau al Bazei Sportive Goranu şi a Bazinului de înot şcolar aflate pe lista «scurtă» a CNI.
Iar când am menţionat o GRĂDINIŢĂ, m-am gândit la o finanţare printr-un Program Naţional de Dezvoltare Durabilă, implicarea bugetului local rezumându-se la racordarea la utilităţi şi amenajarea căilor de acces aferente unui astfel de obiectiv. Adică la fel ca în cazul Grădiniţei Ostroveni, finalizată în 2020, a corpului multifuncţional de la Şcoala Waldorf sau a Grădiniţei nr. 16 din Nord – în execuţie.
Toate aceste obiective sunt avute în vedere doar pentru partea dinspre sud – către râul Olăneşti – a terenului fostei unităţi militare. Pentru că în partea dinspre nord, în zona fostului poligon, se poate amenaja un extraordinar PARC DE AFACERI DEDICAT DEZVOLTĂRII NOILOR TEHNOLOGII, în care alocarea spaţiilor să se facă numai prin concesiune şi doar cu aprobarea Consiliului Local! Adică exact investiţia cu care liberalii defilau în campania electorală, doar că ei puseseră ochii pe un teren al fostului Oltchim, grevat de datorii uriaşe şi pentru care numai eliminarea corespunzătoare a substanţelor toxice strânse în deceniile de funcţionare a combinatului ar seca bugetul local al municipiului”, potrivit edilului.