Ionuț Stroe: Sportul a găsit, chiar și acum, în acest an de pandemie, resurse pentru a-și putea continua activitatea

Ionuţ Stroe a vorbit intr-un interviu pentru Future Summit 2020, secțiunea Future of Sports, despre situația deplorabilă în care a găsit sportul românesc.

0

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a vorbit despre viitorul sportului românesc. Demnitarul a mărturisit că situația a fost grea în timpul pandemiei de coronavirus, însă lucrurile se vor îmbunătăți în perioada următoare. „Sportul a găsit, chiar și acum în acest an de pandemie, resursele, dar și cadrul legal și instituțional, pentru a-și putea continua activitatea. Blocajul total pe care l-a generat această pandemie a afectat sportul direct. Toate competițiile s-au desfășurat fără public, iar pentru o perioadă lucrurile vor continua să fie așa, însă sportivii au avut cum să se antreneze. Reluarea competițiilor a fost făcută treptat, respectând măsurile de restricții”, a declarat Ionuț Stroe.

Demnitarul a vorbit despre situația cluburilor din țara noastră și ce trebuie făcut pentru ca lumea să se îndrepte către sport. „Foarte multe din programele și inițiativele întreprinse de Minister au avut ca țintă stimularea tinerilor și atragerea acestora către sport. Din păcate, în ultimii 30 de ani nu s-a făcut mare lucru, iar baza sportului românesc a fost ignorată și s-a degradat permanent. În momentul de față, sportul românesc funcționează după o piramidă inversată, avem mai mulți adulți sportivi decât copii și juniori”, a adăugat ministrul.

Facebook Comments