Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: Dorim să aducem meciuri de la turneele importante pe „Ion Oblemenco“, poate chiar de la Euro 2028

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț extrem de important pentru microbiștii din zona Olteniei - stadionul „Ion Oblemenco“din Craiova ar putea găzdui meciuri ale campionatului european de fotbal din 2028! Liberalul a vorbit, de asemenea, și de alte proiecte din zona sportului care vor fi implementate în următorii ani, așa cum este modernizarea sălii „Voința“ ori construirea unui bazin olimpic pe terenul bazei „Tineretului“.

0

„Ministerul Tineretului și Sportului va demara investițiile pentru construirea unui bazin olimpic de înot pe locul actualului ștrand «Tineretului»“, acesta devenind unul dintre cele mai moderne din țară. Proiectul ne dorim să fie finanțat de Compania Națională de Investiții. Aici adaug și modernizarea sălii «Voința», unde deja se lucrează, iar în următoarele săptămâni cred că vom avea sala pusă la punct, cel puțin pentru sportul juvenil. Pentru sport mă gândesc să aducem meciuri de la turnee extrem de importante europene la fotbal, de nu chiar Euro 2028, pe stadionul «Ion Oblemenco»“, a declarat ministrul Stroe.

Viitorul bazin olimpic de la Craiova


Lucrările de modernizare care vizează sala „Voința“, în valoare de 687.000 de lei, includ de la acoperiș până la recondiționarea parchetului (tencuială și izolare termică pereți exteriori, tencuială pereți interiori, vopsire pereți interiori, reparații lambriu, reparații pardoseli, centrală termică), precum și investiții în echipamente sportive (coșuri de baschet, porți de handbal, fileu de volei, cort gonflabil personalizat pentru evenimente sportive și de tineret în exterior, suprafață modulară pentru evenimente sportive și de tineret).
În ceea ce privește construirea unui bazin olimpic pe amplasamentul bazei „Tineretului“, se estimează că lucrările vor costa câteva milioane de euro, finanțarea urmând a fi realizată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. „Aceste lucruri fac parte din acel program de guvernare pe care noi, liberalii, l-am propus românilor şi prin care vom moderniza din temelii statul roman“, spunea Ionuț Store în momentul în care a prezentat planurile viitorului bazin.

Ciclul financiar 2021 – 2027, un „Plan Marshall“ pentru dezvoltarea României

Ionuț Stroe


Ministrul Ionuț Stroe, care candidează pe listele PNL Dolj pentru un mandate de deputat la alegerile din 6 decembrie, a declarat că Guvernul PNL și-a propus ca, folosindus-se de fondurile europene alocate țării noastre în ciclul financiar 2021 – 2027 să realizeze o a doua modernizarea a României. „Vrem să facem cu fondurile europene practic o a doua modernizare a României. Ceea ce am propus noi în programul de guvernare se suprapune practic pe ciclul de finanțare europeană 2021 – 2027. Există o modernizare pe termen scurt și una pe termen lung. Ritmul acestor investiții sigur nu va fi comparabil cu nicio altă perioadă din guvernările anterioare, cu atât mai puțin cele ale PSD-ului.
PNL a crescut considerabil suma atrasă din bugetul fondurilor europene până la cel mai ridicat nivel de la aderarea României la Uniunea Europeană din 2007. În doar un an sunt peste 6 miliarde de euro în plăți încasate de la Cosmisia Europeană, în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020: prin politica de coeziune 2,9 miliarde față de 1,1 miliarde decontate de PSD, Programul Național de Dezvoltare Rulară la fel, 1,3 miliarde de euro, și plățile la hectar, prin politica agricolă comună, sume care depășesc 1,9 miliarde de euro. Am salvat practic 500 de milioan de euro de la dezangajare pentru că guvernarea PSD lăsase de izbeliște aceste proiecte și programe.
În primele 10 luni, Guvernul PNL – Orban a investit cu 8,6 miliarde de lei mai mult față de anul trecut, o treime din acești bani fiind din fonduri nerambursabile, cea mai mare pondere din ultimii 10 ani.
Pentru viitor, acum se scriu proiectele pentru perioada 2021 – 2027. Ne pregătim, suntem într-un dialog permanent cu Comisia Europeană, iar în urma negocierilor purtate de președintele Klaus Iohannis la Consiliul European din luna iulie România a obținut o finanțare record de 80 de miliarde de euro prin acel buget multianual și fonduri de relansare economică – Next Generation EU. Este un veritabil Plan Marshall pentru noi, pentru români“, a precizat parlamentarul liberal.

Proiecte pentru Dolj


Ministrul Stroe a vorbit și despre investițiile care vizează Doljul și zona Olteniei, ținând să evidențieze faptul că proiectele PNL au ca și miză dezvoltarea economică și locuri de muncă. „Când spunem fonduri europene noi ne referim la bani și proiecte despre și pentru Dolj și pentru Oltenia. Este vorba despre investiții pe care noi, Guvernul PNL, le facem, este vorba despre deblocarea și pregătirea unor investiții mari finanțate din fonduri europene, așa cum este Spitalul Regional de la Craiova, unde noi am semnat contractul de finanțare europeană, aproximativ 680 de milioane de euro, drumul expres Craiova – Pitești, acolo unde lucrările au avansat foarte mult, iar în 2021 vom putea parcurge primele două tronsoane sau, de ce nu, despre modernizarea portului de la Calafat. Pentru Dolj, proiectele PNL au ca și miză dezvoltarea economică și locuri de muncă“, a spus deputatul doljean.

Facebook Comments