Cât să aştepţi răspuns după trimiterea CV-ului

Asteptarea unui raspuns de la un angajator dupa ce ati trimis CV-ul dvs., scrisoarea de intentie si materialele de aplicare poate parea un proces descurajant.

0

Asteptarea unui raspuns de la un angajator dupa ce ati trimis CV-ul dvs., scrisoarea de intentie si materialele de aplicare poate parea un proces descurajant. Cu toate acestea, este posibil sa va puteti reduce perioada de asteptare intelegand rationamentul angajatorului si adaptand cateva sfaturi si trucuri. Iata un ghid care sa va ajute sa determinati cat timp puteti astepta pana sa auziti inapoi si cum sa reveniti catre angajator:

Cat dureaza un raspuns dupa ce ai solicitat un loc de munca

Durata medie de timp pentru a primi un raspuns este de una pana la doua saptamani sau aproximativ 10-14 zile dupa ce ati depus materialele pentru cerere. In schimb, anumite locuri de munca, cum ar fi cele pentru functii guvernamentale, ar putea dura pana la sase pana la opt saptamani pentru a primi raspuns. Cu toate acestea, cantitatea de timp necesara pentru a raspunde la o cerere de munca depinde de urgenta companiei de a ocupa o functie, dimensiune sau volumul de solicitanti pe care un angajator trebuie sa-i revizuiasca si nu in ultimul timp salariul cerut. Pentru a sti care este valoarea muncii dvs. accesati calculator salariu 2020.

Pasi de urmat cand nu aveti un raspuns

Cand sunteti in asteptare pentru a obtine un apel telefonic sau email cu privire la un loc de munca pentru care ai aplicat, v-ati putea intreba ce mod corect este de a face un follow-up cu privire la cererea dumneavoastra fara a parea disperat. Utilizati o cronologie tinand cont de urmatoarele:

1. Consultati fisa postului sau postarea

Daca nu sunteti sigur cand si cum sa urmati un angajator cu privire la un loc de munca pentru care ati solicitat, verificati postarea initiala. S-ar putea sa existe informatii care sa va spuna cat timp de asteptare aveti si cat mai dureeaza pentru a primi un raspuns. De exemplu, daca angajatorul intentioneaza sa raspunda in termen de doua saptamani, atunci nu ar trebui sa-i contactati inainte ca perioada de doua saptamani. Cu toate acestea, daca in descriere se spune ca veti primi un raspuns in termen de cinci pana la zece zile lucratoare si inca nu ati auzit nimic dupa 10 zile, este recomandat sa reveniti dvs. catre el.

2. Continuati cautarea unui loc de munca

In timp ce asteptati vesti de la un loc de munca, continuati-va cautarea unui alt loc de munca. De asemenea, va poate ajuta sa va oferiti un sentiment de control aplicand pentru mai multe locuri de munca.

3. Scrieti un e-mail catre angajator

Dupa marcajul de o saptamana (sau perioada de timp specificata de angajator sa asteptati), luati in considerare scrierea unui e-mail pentru a va demonstra interesul fata de pozitie si pentru a le reaminti orice detalii relevante din cererea dvs. E-mailul ar trebui sa fie scurt si sa includa urmatoarele componente:

 • Subiect
 • Salutul si numele destinatarului
 • Declaratie simpatica
 • Numele complet
 • Pozitia pentru care ati candidat si motivele pentru care sunteti potrivit pentru rol
 • Intrebare despre starea cererii dvs.
 • Declaratie de inchidere cu un limbaj orientat spre inainte
 • Detalii de contact

4. Puteti da un telefon

Dupa ce trimiteti un e-mail, puteti decide sa trimiteti un al doilea e-mail dupa o perioada de timp sau un apel telefonic. Asigurati-va ca sunati in timpul orelor de lucru pentru a va asigura cele mai bune sanse de a vorbi cu un angajat al companiei. Cand angajatorul raspunde la telefon, asigurati-va ca includeti urmatoarele in conversatia dvs.:

 • Saluta-i dupa nume
 • Prezinta-te
 • Intrebati cum sunt
 • Indicati rationamentul pentru apel
 • Pastrati un ton de voce profesionist si prietenos
 • Va multumesc pentru timpul acordat

5. Urmariti alte oportunitati

Daca inca nu ati auzit inapoi dupa incercarile de a contacta angajatorul, permiteti-va sa treceti la alte oportunitati. Amintiti-va ca aveti ceva de oferit si va aparea pozitia corecta.

Aplicati numai pentru locuri de munca in care indepliniti cele mai multe, daca nu toate, cerintele. Acest lucru va asigura ca petreceti timp aplicand pentru locuri de munca care va ofera cele mai mari sanse de a primi un raspuns.

Daca cererea va solicita asteptarile salariale, spuneti ca sunteti deschis negocierilor. Daca va setati asteptarile in cererea dvs., un angajator va poate trece cu vederea datorita asteptarilor dvs. specifice.

Potriviti CV-ul si scrisoarea de intentie cu anumite cuvinte cheie din fisa postului. Angajatorul poate folosi software de urmarire a aplicatiilor care le permite sa aleaga aplicatiile care au cea mai relevanta formulare pe baza fisei postului.

Facebook Comments