«Pentru a nu da satisfacţie celor care doresc eşecul iniţiativei RO100, ar trebui să ignor evenimentele din ultimele zile care au precedat vizita anunţată, iar între timp anulată, a unor colegi din Bucureşti, în frunte cu Dacian Cioloş. Nu pot însă să o fac pentru că este păcat ca un proiect pe cale a se naşte, plecat cu dreptul în plan local, să rişte a fi deraiat de mentalităţi şi metehne proprii partidelor de tip “aceeaşi mizerie”. Din nefericire, acţiunile unui politician cu apucături de cuc care îşi plasează ouăle în cuibul altora, ca apoi puii săi să-i arunce din cuib pe cei ai gazdei, au avut pe termen scurt efectul blocării filialei locale.
Am cerut comunităţii şi o voi face în continuare, ca o condiţie de a continua împreună, ca toţi cei care au făcut politică şi poartă balastul compromisurilor trecute, să-şi rezerve eventual doar rolul de sprijinitori ai iniţiativei şi să renunţe în favoarea celor noi la a ocupa primul rând sau prezidiul. Am cunoscut în comunitate oameni minunaţi, mai mult sau mai puţin tineri, care au venit cu încredere către iniţiativă şi nimeni nu are voie să le fure dreptul de a-şi croi un drum după cu totul alte metode şi criterii decât proiecte prăfuite resuscitate şi care au puţit a eşec de la bun început.

Deocamdată, atât! »!!!!

Aşa grăieşte unul dintre promotorii mişcării RO100 în Dolj, domnul Dan Cherciu, despre colegul său întru credinţă şi luptă, Horaţiu Buzatu. Din spate, un al treilea membru al triumviratului lui Cioloş la Craiova, Excelenţa Sa Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj şi profesor universitar al Facultăţii de Drept, probabil se ia cu mâinile de păr văzând că, din nou, demersurile sale politice pentru a prinde un scaun de parlamentar sfârşesc în ruină.
Din păcate, cele trei personaje mai sus enumerate au reuşit o performanţă de-a dreptul uluitoare: să îngroape un proiect politic înainte ca acesta să se nască oficial! Cum şi mai ales de ce s-a ajuns aici este greu de aflat, însă, prin urbe, se zvoneşte că stimabilii s-au certat, pur şi simplu, pe şefie. Visurile fiecăruia nu ar coincide deloc cu aspiraţiile celorlalţi. Să fie oare posibil aşa ceva? Cunoscând personajele, singurul lucru care îl pot spune este că nimic din ceea ce se presupune nu este exclus! O certitudine există, totuşi: speriat de disputele incestuoase, Înalt Prea Sfinţia Sa, groparul PNL-ului la ultimele alegeri parlamentare, Dacian Cioloş, a refuzat să mai vină la Craiova la sfârşitul săptămânii trecute, contramandând practic actul de naştere al mişcării RO100.

Linişte pe front
Situaţia delicată în care se găseşte în prezent Platforma RO100 în Cetatea Banilor este întărită şi de refuzul celor trei personaje principale de a discuta despre eventualele divergenţe existente. Contactat telefonic, Horaţiu Buzatu, fost lider al mai multor partide, s-a eschivat elegant: „Sincer, nu vreau să discut despre acest subiect. Nu vreau să vorbesc despre domnul Cherciu şi despre postarea domniei sale, mă cunosc cu dânsul de zeci de ani“. La rândul său, fostul pedist şi penelist Dan Cherciu a considerat că nu este momentul discuţiei pe marginea acestui subiect, cu atât mai mult cu cât se afla în aşteptarea unei intervenţii chirurgicale: „Nu discut astăzi (marţi, 10.07. n.red.) acest lucru. Mă pregătesc de o intervenţie chirurgicală“. În ceea ce-l priveşte pe Lucian Săuleanu, fost „tovarăş“ de partid cu Gelu Vişan în PMP-ul lui Băsescu, acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajele trimise de autor. Încă nu a aflat că, în politică, tăcerea nu e de aur…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ