Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu, Paul Stănescu și Marian Neacșu, oamenii susținuți de PSD Dolj pentru funcții de conducere la Congresul PSD

Organizația Dolj a PSD a decis sâmbătă, în cadrul unei Conferințe Extraordinare organizată la Craiova, să îl susțină pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al partidului la Congresul ce va avea loc în data de 10 martie. De asemenea, social-democrații doljeni vor susține și candidaturile Olguței Vasilescu – ministrul muncii și a lui Paul Sătănescu – ministrul dezvoltării regionale pentru funcția de vicepreședinte, dar și a lui Marian Neacșu pentru funcția de președinte executiv.

0

„Suntem în situația în care președintele executiv actual, domnul Bădălău, a fost nominalizat pentru această funcție prin votul Comitetului Executiv. Acest vot ar trebui să fie confirmat și de către Congres. În acest moment, în viziunea noastră, considerăm că domnul Neacșu, cu experiența pe care o are, cu echidistanța de care a dat dovadă și cu implicarea pe care a arătat-o ar fi potrivit sau ar fi mai potrivit pentru funcția de președinte executiv, motiv pentru care noi, și știu că mai sunt și alte organizații din țară, să susținem candidatura sa. Rămâne ca cei prezenți la Congres, delegații, să votăm la momentul respectiv“, a declarat senatorul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj. Acesta a negat informația potrivită căreia s-ar fi aflat printre variantele pentru a-i lua locul lui Nicolae Bădălău. „Am văzut și eu ce s-a vehiculat în spațiul public, dar nu a fost nicio discuție de genul acesta. Nu o să mă apuc acum să comenteze ceea ce se vehiculează pe surse“, a adăugat Manda.

Pesediștii doljeni vor competiție în partid
Totodată, social-democrații doljeni au votat o propunere de modificare a statutului partidului care prevede, printre altele, ca alegerea președintelui executiv și a vicepreședinților partidului sa se facă prin vot secret în cadrul Congresului, dar și ca alegerea președintelui, președintelui executiv și a vicepreședinților în cadrul organizațiilor județene să se facă prin vot de către Conferința Județeană.
PSD promovează competiția internă în toate structurile de partid și susține statul democratic și social, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic. Aceste valori esențiale se realizează de către PSD prin alegeri libere, la nivelul tuturor structurilor interne, la nivelul organizațiilor județene și la nivel național.
În acest sens:
– Organizația Județeana Dolj a PSD susține menținerea actuală din statutul partidului in ceea ce privește alegerea si revocarea președintelui Partidului Social Democrat de către toți membrii de partid, în cadrul alegerilor interne desfășurate la nivelul tuturor organizațiilor locale.
– Propunem de asemenea ca alegerea președintelui executiv, vicepreședinților partidului sa se facă prin vot secret în cadrul Congresului Partidului Social Democrat.                    La nivelul organizațiilor județene propunem ca alegerea, atât a președintelui, președintelui executiv, cât și a vicepreședinților să se aleagă prin vot de către Conferința Județeană a Partidului Social Democrat.
– Prin promovarea acestor principii cu caracter statutar, se asigură atât democrația și competiția în partid, cât și realizarea obiectivelor și programului politic al partidului.
Conferința Extraordinară a Organizației Județene Dolj a PSD acordă mandat celor 175 de delegați la Congresul Extraordinar al partidului să susțină aceste propuneri“, se arată în propunerea social-democraților.

Iată cele două rezoluții votate de PSD Dolj legat de persoanele care vor fi susținute pentru funcțiile de conducere la Congresul PSD din data de 10 martie:

REZOLUȚIE privind susținerea la funcția de președinte al PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT a domnului Liviu DRAGNEA
Având în vedere prevederea statutară de alegere a președintelui de către toți membrii de partid și rezultatul scrutinului organizat în 2015, la care domnul Liviu Dragnea a obținut peste 420.000 de voturi, dar și menținerea actuală a acestei prevederi în statut la Congresul din 10 martie 2018, organizația PSD Dolj susține, atât menținerea prevederii statutare a alegerii președintelui partidului de către toți membrii de partid, cât și susținerea în continuare a domnului Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al partidului.
Aceasta susținere este și rezultatul activității președintelui Liviu Dragnea la alegerile parlamentare din decembrie 2016 în baza unui Program de Guvernare elaborat pentru prima dată în România de către un partid politic, dar mai ales modul de urmărire a îndeplinirii tuturor prevederilor sau angajamentelor asumate prin acest program.
Conferința Organizației Județene a PSD Dolj întrunită în 3 martie anul curent, acorda mandat delegațiilor la Congresul din 10 martie 2018 pentru a susține menținerea în fruntea Partidului Social Democrat a președintelui Liviu Dragnea, garanție sigură a îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare 2016 – 2020.

REZOLUȚIE privind candidații susținuți de Organizația Județeana Dolj a PSD pentru funcții de conducere la nivel național
– Organizația Județeana Dolj a PSD întrunită în Conferința Extraordinara din 3 martie 2018, analizează, pe deoparte, reprezentarea organizației noastre la nivelul conducerii centrale a partidului, cât și personalitățile care vor fi alese la Congres in conducerea partidului.
– Pentru funcția de președinte executiv al partidului, Organizația PSD Dolj, propune si susține candidatura domnului Marian Neacșu, actualul secretar general al partidului, care pe parcursul exercitării acestei funcții a demonstrat capacitate organizatorică, pregătire politică și profesională și a promovat principii echidistante față de toate organizațiile județene.
– Pentru funcția de vicepreședinte al partidului, organizația noastră, susține candidatura doamnei Lia Olguța Vasilescu, președinta organizației municipale PSD, vicepreședinte al partidului în această legislatură, ministrul muncii și justiției sociale. Doamna Lia Olguța Vasilescu a demonstrat în activitatea sa politică și profesională, fermitate și competență în promovarea programului de guvernare, în susținerea programului politic al partidului, realizând în acest fel una dintre cele mai bune comunicări, atât la nivel național, cât și local. A militat permanent pentru dezvoltarea continuă, atât a municipiului Craiova, a județului Dolj și a regiunii noastre susținând permanent proiecte și programe cu caracter economic de infrastructură sănătate și educație. La aceasta adăugăm faptul că este primul ministru al muncii care promovează și își asumă pentru prima dată o lege a salarizării cât și a pensiilor.
– Tot pentru funcția de vicepreședinte al partidului, organizația de la Dolj susține candidatura domnului Paul Stănescu, președintele Organizației Județene Olt a PSD, Vicepriministrul și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care prin activitatea sa profesională și politică, a demonstrat o implicare permanentă pentru dezvoltarea regiunii Oltenia, și programe de dezvoltare armonioasă a tuturor regiunilor și localităților din țară.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ