Dresaj canin, expoziţii în stradă şi Ziua Porţilor Deschise la Poliţia Vâlcea

În contextul marcării, la 25 martie, a 195 de ani de tradiţie şi continuitate a poliţiei în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea organizează manifestări, unele inedite.

0

Joi, 23 martie a.c., la sediul IPJ Vâlcea, începând cu ora 10.00, se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise, când toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să afle mai multe despre activitatea poliţiei în ansamblu, dar şi aspecte particulare legate de activitatea structurilor operative. Cu această ocazie, poliţiştii Serviciului criminalistic, Centrului operaţional şi Biroului de analiză şi prevenire a criminalităţii vor prezenta vizitatorilor tehnologia de care dispun pentru monitorizarea activităţilor cotidiene.
În faţa sediului IPJ Vâlcea vor fi prezentate echipaje ale Serviciului criminalistic, CRAP, Serviciului rutier şi un stand al Biroului de analiză şi prevenire a criminalităţii, cu materiale preventive.

Standuri de prezentare a tehnicii în parcarea River Plaza Mall

Activităţile se vor încheia sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 10.00, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în parcarea River Plaza Mall, unde va fi organizată o expoziţie inedită cu standuri de prezentare a tehnicii şi materialelor din dotarea Serviciului de acţiuni speciale, Serviciului rutier, Serviciului criminalistic, Biroului de ordine publică – Poliţia de Proximitate, Centrului de reţinere şi arestare preventivă, Corpului Naţional al Poliţiştilor – Biroul Teritorial Vâlcea.
De asemenea, va fi amplasat un punct de documentare – informare, unde poliţiştii din cadrul Biroului de analiză şi prevenire a criminalităţii şi poliţiştii rutieri vor distribui materiale informativ preventive. Cei prezenţi se vor putea delecta, la orele 11.00 şi 12.00, cu exerciţiile de dresaj prezentate cu ajutorul câinilor de serviciu ai Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” – Sibiu şi intervenţii cu rol demonstrativ ale luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea, la orele 11.30 şi 12.30.
De asemenea, se vor realiza fotografii de către Serviciul criminalistic, se va simula starea de ebrietate prin intermediul unui dispozitiv-ochelari specifici şi se va face prezentarea radarului tip – „pistol” de către Serviciul rutier.
Pe parcursul a două săptămâni, premergătoare datei de 25 martie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea a organizat competiţii sportive (tenis, şah, volei şi fotbal) la care au participat angajaţi ai inspectoratului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ