Agenţia Mediafax citează o postare de pe blogul fostului ministru, care consideră o „mare greşeală” sistemul împărţirii patrimoniului pe bucăţi. „Îmi pare bine să aud că anul 2016 se va încheia cu un profit net de aproximativ 5 milioane de euro (n.r. – pentru Oltchim). În acelaşi timp, din păcate, se pare că procesul de privatizare va continua pe sistemul împărţirii patrimoniului pe bucăţi care vor fi vândute ca atare. Mare greşeală! Sper ca noul guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare pe bucăţi”, a opinat Constantin Niţă. Fostul ministru crede că nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vechi. „Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ. Compania trebuie listată la Bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi investite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie. Nu este posibil ca la procesul de privatizare să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vechi”.
Sursa citată mai consemnează că, în opinia lui Niţă, noul ministrul al economiei trebuie să se implice foarte serios pentru a încerca salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici.
Intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea parcurge cea mai lungă astfel de perioadă din istoria unei companii cu capital majoritar de stat. Compania este deţinută de Ministerul Economiei cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 18,3182%, Polyolt Holding Limited – 14,0251%, alţi acţionari persoane juridice – 1,4832% şi acţionari persoane fizice – 11,3673%.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ