Click for Craiova, Romania Forecast
Special | Numarul 568 | 26 Octombrie 2016

Ziua Porţilor Deschise la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”

Sâmbătă, 29 octombrie, vă aşteptăm să cunoaşteţi teatrul aşa cum nu aţi avut ocazia să o faceţi până acum, la Ziua Porţilor Deschise.

Vă invităm să vedeţi mai mult decât sălile de spectacol. Teatrul Naţional “Marin Sorescu” este o mare casă, un organism viu, ar spune actorii, cu toate funcţiile lui. Poate nu v-aţi gândit niciodată de unde vin decorurile sau costumele pe care le admiraţi în spectacole, unele mai colorate şi nonconformiste, altele clasice. Vă invităm să aflaţi poveşti din atelierul de pictură, tâmplărie sau croitorie. Cabinele actorilor sunt locul în care actorii noştri şi-au petrecut ani din viaţă. Înainte de marea ieşire pe scenă, un loc esenţial este cabina de machiaj. Pe scenă, în sala de spectacol, jocul actorilor este amplificat de spoturile de lumină puse la punct de “luminişti”, dar şi de sunetiştii care au grijă ca fiecare notă muzicală, fiecare sunet să se facă auzite exact în secunda dictată de regizor. Iar lista oamenilor minunaţi din spatele cortinei care fac lucrurile să se întâmple poate continua.

 

Aşadar, sâmbătă, 29 octombrie 2016, vă invităm la Ziua Porţilor Deschise să îi vedeţi pe toţi în acţiune, să aflaţi poveşti neştiute, să vedeţi ce se întâmplă în fiecare ungher din teatru.

Pentru o mai bună coordonare a traseului şi pentru a beneficia de surprizele pregătite de Ziua Porţilor Deschise, intrarea se va face dinspre Universitate - la Sala “Ion D. Sîrbu”, spectatorii fiind rugaţi să se încadreze în următoarele intervale orare:

11.00 – 13.00;

15.00 – 17.00;

18.00 – 20.00.

Vă aşteptăm cu drag, sâmbătă, 29 octombrie 2016, să pornim împreună în călătoria magică de dincolo de scenă, a spectacolelor Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.

 

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin