Click for Craiova, Romania Forecast
Sport | Numarul 402 | 17 Iulie 2013
Vârful de atac vâlcean va fi antrenor şi jucător la CS Municipal

Victoraş Iacob se întoarce acasă

În această pauză competiţională, CS Municipal Rm. Vâlcea reuşeşte să dea marea lovitură pe piaţa transferurilor şi câştigă mult în special la capitolul imagine. 

de Eugen Dinu

Gruparea din Zăvoi, aflată în conflict cu oficialităţile locale, dar şi cu cealaltă formaţie vâlceană de eşalon doi, Damila, îl va transfera pe atacantul vâlcean Victoraş Iacob, care va fi şi jucător, dar şi antrenor secund, urmând să debuteze pe banca tehnică alături de Alexandru Pelici, actualul principal al municipalilor. “Sunt încântat de propunerea pe care am primit-o, mă întorc acasă, am să încerc să ajut echipa cât pot ca jucător, iar apoi să mă îndrept către cariera de antrenor, în care îmi doresc să profesez. Visez ca într-o zi să antrenez în prima ligă”, a spus vâlceanul într-o emisiune tv la Dolce sport. Victoraş s-a mai antrenat alături de elevii lui Pelici la sfârşitul returului. Iacob va face primul antrenament oficial la noua sa formaţie miercuri seara, la stadionul din Zăvoi, unde este programată reunirea lotului.

 

Fost stelist

Victoraş Iacob s-a născut pe 14 octombrie 1980, la Râmnicu Vâlcea, şi a impresionat prin fizic. Are înălţimea de 1.91, greutatea de 84 kg şi este retudabil la jocul cu capul. A debutat în primul eşalon la Rocar Bucureşti, iar cea mai bună perioadă a avut-o la actuala campioană a României, Steaua Bucureşti, formaţie al cărei golgeter a fost în cupele europene între anii 2005 şi 2008. În România a mai jucat pentru Universitatea Craiova, Progresul Bucureşti, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti, CS Otopeni, Concordia Chiajna şi Universitatea Cluj. Victoraş a prins şi câţiva ani în străinătate, la formaţiile din Grecia Iraklis Salonic, Aris Salonic şi Niki Volos, precum şi la nemţii de la Kaiserslautern. În primul eşalon din România a jucat 183 de meciuri şi a marcat 48 de goluri. În Grecia cea mai bună perioadă a avut-o la Iraklis, formaţie pentru care a punctat de 13 ori. În cupele europene a înscris 11 goluri, evoluând în Cupa UEFA şi Liga Campionilor. De asemenea, atacantul vâlcean a fost component al loturilor României la juniori şi tineret. În momentul în care era în formă maximă, despre fotbalistul vâlcean s-a zvonit că se interesează echipe de prim rang din Europa, dar până la urmă eventualul transfer nu s-a concretizat, probabil şi din cauza faptului că patronul steliştilor, Gigi Becali, a ţinut la preţ.

 

S-a iubit cu Eva Kent

Victoraş Iacob a fost prezent şi în presa mondenă în perioada în care a avut o iubită celebră. Oana Oprea, cunoscută ca Eva Kent, s-a iubit o bună perioadă cu atacantul vâlcean şi, potrivit zvonurilor, cei doi ar fi petrecut împreună câteva zile la Salonic. Fosta vedetă porno şi asistentă la “Un show păcătos” şi fotbalistul nu au continuat relaţia. 

 

Cadou de împăcare cu fanii

Mutarea făcută de acţionarul principal din Zăvoi, Cătălin Rufă, poate avea darul de împăcare cu iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea. Fotbaliştii, conducătorii şi tehnicienii au terminat ultima partidă a sezonului trecut disputată la Vâlcea într-un cor de fluierături, după victoria la limită contra Daminei Măciuca. Spectatorii i-au acuzat pe fotbalişti că au făcut jocul Coronei Braşov, care a promovat în primul eşalon în dauna Damilei. Până la urmă s-a dovedit că tensiunile au fost artificiale, trupa condusă de senatorul Dan Niţu neprimind licenţa de participare în Liga I. În această pauză competiţională s-a vorbit insistent de stabilirea CSM-ului la Reşiţa, variantă care este în picioare şi în acest moment. “Din punctul meu de vedere, cel mai bine este ca CSM şi Damila să joace în Zăvoi. Damila doar să îşi susţină meciurile oficiale la această bază. Am avut o întâlnire cu domnul Rufă, i-am spus punctul meu de vedere. Nu văd ce ar fi rău. CSM ar încasa bani în plus din chirie, vâlcenii ar putea vedea săptămânal câte un meci în Zăvoi. Eu am făcut o verificare la CSM, am trimis o adresă cu ceea ce am constatat şi aştept răspuns în maximum 15 zile. Apoi vom vedea ce vom face, sunt datorii acolo, datorii care trebuie plătite. Suntem de acord inclusiv cu reeşalonarea lor”, a declarat vicepreşedintele Edi Vârlan, reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al CSM.

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin