Click for Craiova, Romania Forecast
Special | Numarul 417 | 30 Octombrie 2013

Străinii îşi pun dinţi olteneşti

Sute de străini, cei mai mulţi din Europa, vin lunar laCraiova. Turiştii îşi fac drum către Cetatea Banilor pentru a face o vizită la un cabinet de stomatologie. Dar nu pentru că stomatologii olteni oferă un tratament aparte, ci pentru că laCraiovapreţurile sunt cu mult mai mici decât la ei acasă.

 

de Larisa Mititelu

Instituţiile de cultură, Parcul Romanescu sau oltencele frumoase sunt atracţii pentru turişti. Însă numărul mare de vizitatori străini în Bănie are mai degrabă ca ţintă de vizitare cabinetele stomatologice. Medicii stomatologi au un aport pentru acest val de turişti, însă principalul motiv pentru care italieni, spanioli, suedezi sau francezi vin laCraiovaîl reprezintă preţurile foarte mici ale serviciilor medicale. Un implant costă 2.000 de euro în străinătate, pe când la un cabinet stomatologic dinCraiovapacientul plăteşte doar 500 de euro. Startul acestui turism dentar oltenesc a fost dat de către românii stabiliţi peste hotarele ţării. „Prima dată, la  cabinet au început să vină români stabiliţi în străinătate. Şi apoi, aceştia au adus la rândul lor străini. Am avut şi un soldat american care se afla în misiune înCraiova”, spune medicul stomatolog Loredana Badea.

 

Implanturile dentare – mirajul oltenesc

Ce vor străinii de la medicii stomatologi olteni? Cei mai mulţi cer tratamente complexe într-un timp scurt. „Străinii vin laCraiovaîn principal pentru implanturi”, a mai spus medicul stomatolog Badea. Însă şi serviciile sunt de calitate, altfel străinii nu ar mai căuta să-şi trateze afecţiunile dentare pe meleagurile olteneşti. Această formă de turism a început să se dezvolte de ceva timp, iar cea mai mare parte a străinilor care vin să se trateze la Craiova îşi fac programări prin internet.

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin