Click for Craiova, Romania Forecast
Dezvaluiri | Numarul 426 | 8 Ianuarie 2014
Liderul trupei rock din Râmnicu Vâlcea atacă Primăria de unde, ani de zile, a „muls” bani buni

Scandal cu damf de Antract

Chitaristul trupei vâlcene Antract, Bobiţă Cătuşanu, a fost, zilele trecute, autorul unui atac virulent la adresa Primăriei Râmnicu Vâlcea şi a organizatorilor spectacolului din noaptea de Revelion. Tirada de insulte şi invective i-a vizat cu precădere pe Emilian Frâncu, primarul municipiului, şi pe Damian Mitu, organizatorul evenimentului. De asemenea, solistul şi-a mai vărsat, nemeritat, „veninul” pe cântăreaţa Renee Santana şi pe echipa acesteia. Liderul celebrei trupe vâlcene, devenită peste ani un simbol al oraşului de sub Capela, a vituperat invidios, probabil, că anul acesta l-a cam sărit rândul de la evenimente organizate de el. Cătuşanu nu atacă doar dintr-un principiu artistic şi nu are răzbunări pentru că spectacolul nu ar fi ieşit bine, ci pentru că nu l-a organizat el, ca în alte dăţi.

de Crişu Popescu

„Pentru că sunt nevoit să scot la lumină o mare înşelătorie girată şi plătită din bani publici de către penalul Emilian Francu, vă aduc la cunoştinţă faptul că marea “vedetă” Renee Santana nu are nicio legătură de rudenie cu celebrul Carlos Santana. Azi am aflat că celebrul compozitor Mihai Alexandru (fostul soţ al Nicolei) este producătorul muzical al acestei domnişoare şi pentru a o face celebră în Romania se foloseşte de numele Santana pentru a o ajuta în cariera muzicală. În fapt, nu este decât o coincidenţă de nume şi mă simt obligat să cer socoteala celor care au plătit acest artist din bani publici şi au prezentat-o ca o veritabilă vedetă şi sper ca autorităţile să se sesizeze şi să scoată la lumină această escrocherie! Cer penalului Frâncu să solicite artistei o dovadă a faptului că este rudă cu Carlos Santana şi să aibă o poziţie publică pe acest subiect” – este numai o parte din textul plin de invective şi calomnii pe care liderul trupei vâlcene Antract l-a postat pe pagina sa de facebook. Bobiţă Cătuşanu a încercat prin aceste disperate „semnale de alarmă” să creeze un scandal artificial asupra modului de organizare a Revelionului şi asupra sumelor pe care le-au încasat cântăreţii. Mai cu seamă Renee Santana.

 

Scenă închiriată pe 7.800 de euro

De fapt, Bobiţă Cătuşanu suferă din două motive. Primul este legat de faptul că nu firma sa, Pro Event, este cea care a organizat Revelionul la Râmnicu Vâlcea. Cătuşanu a fost un „client” fidel al fostelor administraţii (Gutău şi Rădulescu), pe care le-a „muls” de bani buni pentru a organiza diverse evenimente. Aşa că vorbeşte de funie în casa spânzuratului, având în vedere că pentru Zilele Imnului Naţional, în 2011, Cătuşanu a închiriat o scenă municipalităţii pentru 7.800 de euro. Suma este nepermis de mare, având în vedere că pentru Revelion (când toate scenele dinţarăsunt solicitate şi închiriate), la Râmnicu Vâlcea închirierea scenei a costat 4.300 de euro. Ca un detaliu extreme de important este de menţionat că firma Pro Event, a lui Cătuşanu, nu a deţinut niciodată propria scenă, ci o închiria (sau împrumuta) de la altcineva. Nu doar Romeo Rădulescu sau Mircia Gutău i-au dat bani firmei lui Cătuşanu. Chiar şi Emilian Frâncu (pe care acum îl porcăieşte cu un limbaj suburban pe conturile de socializare) a contractat firma lui Cătuşanu la evenimente. Când actualul primar şi-a lansat candidatura pentru primărie, în vara lui 2012, evenimentul a fost organizat de Bobiţă Cătuşanu. Iar acum când nu a mai ajuns la „struguri”, brusc aceştia s-au acrit.

 

Rene Santana este ruda lui Carlos, chiar dacă îndepărtată

Principala controversă a atacului dat de Bobiţă Cătuşanu este venirea şi prestaţia pe care a avut-o cântăreaţa Renee Santana la Râmnicu Vâlcea. Trebuie menţionată că pentru organizarea Revelionului de anul acesta, municipalitatea a pus la dispoziţia organizatorilor o sumă destul de mică: 980 de milioane de lei vechi. Din care 500 de milioane proveniţi din bugetul local (pentru închirierea scenei, sonorizare, foc de artificii de 12 minute, afişe şi alte cheltuieli cu organizarea), iar pentru artişti s-au pus la dispoziţie 480 de milioane, din sponsorizări. Cu această sumă a fost plătita prestaţia tuturor celor care au cântat în noaptea dintre ani (inclusiv Renee Santana). În afară de mexicancă, au mai urcat pe scenă alţi opt cântăreţi. Cătuşanu încearcă să creeze un curent de opinie pentru o nimic toată, financiar vorbind. Într-adevăr, Renee Santana nu este o stea internaţională, dar solistul Antractului minte când spune că nu-i ruda mult mai celebrului chitarist Carlos Santana. Sunt într-adevăr rude, îndepărtate, dar nu au cântat niciodată împreună, nu au înregistrat nicio piesă şi nici alte colaborări nu au avut. Fapt recunoscut şi de Renee şi de echipa ei de impresari.

 

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin