Click for Craiova, Romania Forecast
Actualitate | 12 Decembrie 2016

PSD Dolj: şase deputaţi şi trei senatori

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a anunţat că, în urma rezultatelor parţiale înregistrate în acest moment, social-democraţii vor trimite în viitorul Legislativ şase deputaţi şi doi senatori, plus încă un senator la redistribuire.  

de Dan Olteanu

„Rezultate parțiale: 3 senatori din 4, 6 deputaţi din 10. Mulțumim pentru încredere!“, a scris liderul PSD Dolj pe pagina de facebook.

Conform rezultatelor parțiale înregistrate după numărarea voturilor în 496 de secții din totalul celor 530 din județ, PSD a obţinut peste 60% din sufragii, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

 

Camera Deputaților:

PSD – 61,29%

PNL – 16,79%

ALDE – 5,61%

USR – 5,35%

PMP – 5,25%

PRU – 2,33%, 

 

Senat:

PSD – 60,49%

PNL – 17,21%

ALDE – 6,44%

USR – 5,46%

PMP – 5,06%

PRU – 2,38%,

 

Patru necunoascute

 

Trebuie spus că, exceptând cele nouă mandate de parlamentari care revin PSD, mai există o singură certitudine, anume un mandat de deputat care revine PNL. Ceea ce înseamnă că, în acest moment, rămân nealocate trei mandate de deputaţi şi unul de senator. În acest moment, sunt vehiculate mai multe scenarii, însă este de greu de stabilit către ce formaţiuni politice vor merge aceste mandate. Astfel, cel de-al patrulea mandat de senator ar putea merge către PNL, dar, la fel de bine, ar putea merge şi către ALDE sau chiar USR. De asemenea, se pare că PMP Dolj are şanse reale de a trimite un om în Camera Deputaţilor. Totodată, scorul înregistrat le-ar putea permite şi liberalilor să mai obţină un mandat de deputat, în vreme ce ultimul mandat rămas nealocat ar putea ajunge la USR. Dar, aşa cum precizam, totul depinde acum de rezultatele obţinute de partidele menţionate în celelalte judeţe dinţară.   

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin