Click for Craiova, Romania Forecast
Actualitate | Numarul 489 | 1 Aprilie 2015
Precipitațiile afectează ritmul lucrărilor la rețele de apă și canalizare

Ploile, inamicul numărul 1 în Poiana Mare

Precipitaţiile dau mari bătăi de cap muncitorilor implicaţi în proiectul de instalare a reţelelor de apă şi canalizare din comuna Poiana Mare şi, totodată, pun la încercare răbdarea locuitorilor, sătui de drumurile desfundate. Ploile din ultima perioadă au ridicat foarte mult nivelul pânzei freatice, muncitorii fiind nevoiţi să oprească de mai multe ori lucrul. Deşi toată lumea s-ar fi aşteptat ca întârzierile să afecteze graficul lucrărilor, Marin Vintilă, primarul localităţii, susţine că ele vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

de Claudia Pampu

Imaginea de ansamblu la nivelul comunei Poiana Mare dezvăluie un adevărat şantier, puţine fiind acum drumurile pe care se poate circula fără probleme. Edilul localităţii, Marin Vintilă, spune că, deşi lucrările creează, într-adevăr, un disconfort pentru locuitori, rezolvarea problemei apei şi canalizării este extrem de importantă. „Rezolvarea problemei apei şi canalizării este o necesitate pentru locuitorii comunei mele. Dar toată lumea trebuie să înţeleagă faptul că depindem de condiţiile meteorologice. Anul trecut au fost multe ploi, iar în această primăvară vremea este instabilă, fapt ce îngreunează lucrările. Practic, muncitorii nu pot să-şi facă treaba, să sape, pentru că pânza freatică a urcat foarte mult“, a precizat primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintilă. Graficul de implementare a proiectului preconizează rezolvarea acestei situaţii până la sfârşitul anului 2015 şi, conform spuselor primarului, în momentul de faţă aproximativ 60% din lucrare este efectuată.

Lucrările la reţelele de apă şi canalizare se efectuează cu bani europeni, care au venit prin Masterplanul derulat de Consiliului Judeţean Dolj, investiţia fiind de aproape 15 milioane de euro. Conform proiectului, se va realiza o reţea de alimentare cu apă de circa 40 km, un canal colector şi o staţie de epurare, iar în a doua parte a proiectului de apă şi canalizare sunt prinse şi racordurile pentru fiecare gospodărie în parte. „În plus, noi am decis realizarea unui canal de preluare a apelor pluviale care străbate localitatea de la nord la sud, dinspre Calafat spre Tunarii Vechi, ca măsură de prevenţie în caz de inundaţii, şi avem în plan, pe viitor, construirea altor rigole şi poduleţe pentru a evita situaţiile în care surplusul de apă ar îngreuna sau chiar bloca activitatea cotidiană a cetăţenilor. Îmi doresc rezolvarea acestei probleme pentru comunitate, nu pentru mine, pentru imaginea mea de primar al comunei“, a mai spus Marin Vintilă.

 

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin