Click for Craiova, Romania Forecast
Indiscretii | Numarul 492 | 29 Aprilie 2015

Indiscreţii de Vâlcea

La PSD Vâlcea începe înţepatul cu trandafiri

Senatorul PSD Laurenţiu Coca a propus într-o conferinţă de presă “Pactul pentru Vâlcea”, un program în zece puncte care se adresează partidelor politice, patronatelor, sindicatelor, instituţiilor publice, mass-mediei. Pactul are scopul de a identifica 10 priorităţi pentru viitorul judeţului Vâlcea şi a fost prezentat cam superficial, din păcate. Alături de Coca s-a aflat şi vicepreşedintele PSD, Constantin Pârvu, preşedinte al CNSLR Frăţia. Din această alăturare, unii au înţeles că Pârvu este de partea senatorului în competiţia pentru preşedinţia organizaţiei judeţene de partid. Hopa!!!

 

Poliţistul model, după arest, la logistică

Comisarul-şef Gabriel Popa, judecat în libertate după ce a fost arestat timp de o lună, sub acuza că ar fi furnizat grupării interlope Lăbuş informaţii din baza de date privind evidenţa populaţiei, lucreză acum la Serviciul logistic al IPJ Vâlcea. Multora dintre colegii săi nu le vină să creadă că Popa, considerat un model în poliţie, a intrat în această „horă” periculoasă.

 

Nu-l ierta pe hoţ!

Primim de la Poliţie un comunicat de presă între hilar şi grav, potrivit căruia un tânăr în vârstă de 17 ani a furat de trei ori din aceeaşi locuinţă. Deşi a făcut un pic de puşcărie din această cauză, cum a fost eliberat, pentru că victima l-a iertat, a mai furat o dată, tot de-acolo: „La data de 21.04.2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Dăeşti, l-au identificat pe G. Florin, de 17 ani, din localitatea Dăeşti, judeţul Vâlcea. Acesta, în zilele de 10 şi 20 aprilie a.c., a pătruns în locuinţa numitei I. Aurica, din localitatea Dăeşti, de unde a sustras suma de 600 lei. În anul 2014, tânărul a comis alte 3 furturi în dauna aceleaşi persoane, respectiv I. Aurica, fiind arestat preventiv la data de 12 noiembrie 2014 şi pus în libertate la data de 18 martie 2015, în urma împăcării părţilor. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 228 şi 229 Cod Penal”. Morala: nu-l ierta pe hoţ!

 

Tărăşenie ar vrea director la spital

Liberalul Dumitru Tărăşenie s-a răzgândit. Cică n-ar mai vrea să-l sprijine pe Dan Ponoran pentru câştigarea concursului la SJV. Consilierul judeţean s-a gândit că poate ar fi mai bine să iasă din consiliul de administraţie şi din comisia de examinare şi să candideze personal. Asta ar însemna să renunţe şi la funcţia de consilier judeţean, dar fiindcă nu sunt semne că ministerul s-ar grăbi cu organizarea concursului, Tărăşenie ar putea face acest pas în ultimele luni ale mandatului. Cel puţin aşa susţin nişte apropiaţi de-ai săi la care s-ar fi „spovedit”.

 

Liberala Mărcoianu îşi vrea fecioria înapoi

Tatiana Mărcoianu (foto), membră a PNL Vâlcea, cântăreaţă de muzică populară şi râsul lumii la emisiunile de noapte ale unor TV-uri centrale, a uimit poporul, săptămâna trecută, când şi-a maifestat dorinţa expresă de a-şi recupera ...virginitatea. Cum? Printr-o intervenţie chirurgicală, altminteri, dacă pune punga, nu rezistă. „Eu la 18 ani mi-am dorit foarte mult să mă călugăresc, din cauza faptului că am văzut foarte multe lucruri. Am luat decizia asta din cauza unei vecine de-a mea care era în permanenţă bătută şi maltratată. Am avut iubiţi până la 18 ani, dar nu am avut relaţii intime”, zice Tatiana. Această fecioară în devenire a vrut să candideze la preşedinţia organizaţiei de femei a PNL Vâlcea. Doamne, fereşte!

 

Au mai rămas trei

ÎPS Varsanufie înlătură ultimele „urme” ale fostei camarile. A fost emis din funcţia de revizor contabil preotul Constantin Stamatoiu, în locul său urmând să vină un mirean profesionist în care arhiepiscopul are încredere. Din fostul grup care a condus Arhiepiscopia sau alte instituţii legate de aceasta au rămas preotul Gheorghe Mateescu, pe funcţia de consilier juridic, preotul Nicolae Proteasa, directorul Seminarului, şi profesor Daniela Ionescu, inspector şcolar pentru religie. Surse din Arhiepiscopie confirmă că şi aceştia vor fi „rejectaţi”.

 

Încă doi primari în atenţia DNA?!

Este foarte posibil şi probabil ca Ion Nicolae (primarul din Câineni) şi Ion Sandu (primarul din Perişani), ambii membri PNL, să intre în atenţia DNA. Este vorba de nişte retrocedări dubioase de proprietate, iar câţiva nemulţumiţi s-au apucat să trimită „scrisori” către procurorii anticorupţie.

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin