Click for Craiova, Romania Forecast
Actualitate | 11 Ianuarie 2013

Craiova: Cartier de locuinţe pentru tineri în cartierul 1 Mai

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că Primăria Craiova va demara, în acest an, proiectul de contruire a peste 1.300 de locuinţe pentru tineri, care va fi ridicat pe terenul autobazei RAT din cartierul 1 Mai.

 

„Ne propunem ca, începând cu acest an, să dezvoltăm un cartier pentru tineri, care va avea peste 1.300 de locuinţe. Terenul, după cum ştiţi, îl avem deja. Este vorba despre baza RAT din cartierul 1 Mai şi terenul de la Târgul de la Romaneşti, care va fi mutat. Deja am depus un proiect pe fonduri europene pentru care aşteptăm finanţare. Este vorba despre partea de proiectare „SmartCity“, care înseamnă parcări inteligente în zona respectivă, înseamnă iluminatul public în acel cartier care nu va fi plătit de municipalitate deoarece va fi realizat cu ajutorul panourilor fotovoltaice. La fel şi în cazul utilităţilor din părţile comune, adică lifturi sau iluminatul din spaţiile comune, nu vor fi suportate de către viitorii proprietari deoarece vor intra tot pe partea de „SmartCity“. Nu va fi un cartier de locuinţe sociale, ci vorbim despre un cartier de locuinţe ieftine pentru tineri. Aceştia vor putea să apeleze la programul „Prima Casă“, pentru că noi vrem ca aceste locuinţe să fie achitate integral. Valoarea acestui cartier este de aproximativ 20 de milioane de euro, iar noi vrem să scoate la licitaţie aceste locuinţe pe loturi de câte cinci milioane de euro, iar cu aceşti bani să dezvoltăm următoarea etapă. Asta deoarece nu putem să ne împrumutăm foarte mult, însă sper să primim acordul de la Bucureşti pentru a ne împrumuta pentru primele două loturi“, a declarat Olguţa Vasilescu, care a adăugat că, anul viitor, ar putea demara lucrările şi la cartierul de locuinţe ce va fi ridicat pe terenul unităţii militare de pe strada Caracal din apropierea centrului comercial „Bănie“

 

Cartier de locuinţe „made in China“

 

Totodată, Olguţa Vasilescu a precizat că, în după vizita ambasadorului chinez în Craiova, partea chineză şi-a manifestat interesul pentru constuirea unui cartier de locuinţe. „Sunt interesaţi de construirea unui cartier de locuinţe. Ei vin cu o tehnologie foarte nouă de construire de locuinţe, însă noi am cerut mai multe detalii pentru că nu putem fi de acord să construiască locuinţe cu materiale despre care noi nu ştim nimic. De aceea vom face şi un parteneriat cu Universitatea din Craiova, care au un laborator extrem de modern realizat pe fonduri europene, pentru a înţelege despre ce este vorba cu aceeste materiale de construcţie. Să vedem dacă, într-adevăr, păstrează căldura, dacă rezistă la cutremure. Dacă vor îndeplini condiţiile necesare, nu vom avea nicio problemă pentru a construi cu această tehnologie“, a mai spus primarul Craiovei.

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin