Click for Craiova, Romania Forecast
Sport | Numarul 492 | 29 Aprilie 2015

„Alb-albaştrii” vor pe podium

Deşi şansele să primească drept de joc în cupele europene sezonul viitor sunt extrem de mici, „alb-albaştrii” îşi doresc în continuare o clasare pe podium la finalul campionatului. Antrenorul Ştiinţei, Emil Săndoi, spune că locul 3 ar fi o performanţă pentru o echipă nou-promovată.

de Florian Andrei

Din acest motiv, conducerea tehnică a echipei spune că tratează extrem de serios toate cele şase meciuri care mai sunt de disputat. „Ţintim cât mai sus, ne dorim să încheiem campionatul pe podium, este un obiectiv pe care ni l-am impus. Pentru o echipă nou-promovată, cu un nucleu creat la început de sezon, consider că locul trei ar reprezenta o poziţionare bună. Mai sunt 18 puncte puse în joc şi, cu o victorie în meciul contra Braşovului, am fi siguri că menţinem avansul de 6 puncte faţă de urmăritoare. Ca de fiecare dată, vrem toate cele trei puncte“, a declarat Emil Săndoi, prefaţând partida de miercuri, 29 aprilie, împotriva lui FC Braşov. „Nu va fi deloc un meci facil. Întâlnim o echipă în criză de puncte, care n-a reuşit rezultate bune în ultima perioadă. Este o echipă cu mulţi jucători noi, din spaţiul ex-iugoslav. I-am urmărit cu interes în ultima perioadă, formează o echipă disciplinată. Stau bine în teren, nu dau spaţii adversarului. Trebuie să fim precauţi, prevăzători, pentru că îşi joacă ultima şansă“, a mai spus antrenorul Universităţii.

 

Mateiu: „Vreau să fac un meci bun, să-mi ajut echipa

Mijlocaşul Ştiinţei va fi miercuri faţă în faţă cu foştii coechipieri de la Braşov, cărora le doreşte tot binele, dar după meciul cu Universitatea. „Avem un meci greu, vom întâlni o echipă agresivă. Eu îmi voi revedea foştii colegi, fapt care mă bucură. Trec printr-un moment greu şi sper ca, după meciul cu noi, să-şi revină. Din vechea gardă nu au mai rămas decât Buga şi Constantinescu, dar nu am mai vorbit cu ei de ceva timp. Îmi doresc să fac un meci bun, să îmi ajut echipa. M-aş bucura să marchez în acest meci, pentru că nu am făcut-o până acum în campionat“, a declarat Mateiu.

 

Două meciuri în şase zile

„Alb-albaştrii” au programate două partide tari în următoarele şase zile, în compania formaţiilor FC Braşov şi FC Botoşani. Meciul Universitatea Craiova – FC Braşov se va disputa miercuri, de la ora 17, pe stadionul Extensiv, în cadrul etapei cu numărul 29 a Campionatului Naţional Liga 1. Sâmbătă, de la ora 21, este programat meciul FC Botoşani-Universitatea Craiova, din runda cu numărul 30 a Ligii 1.

Cu şapte etape înainte de final, CSU Craiova este pe locul 4 în clasament, cu 47 de puncte, la doar un punct de ocupanta locului 3 – Petrolul Ploieşti.

 

Revine şi Bancu

Emil Săndoi a vorbit şi despre o posibilă revenire pe gazon a lui Nicuşor Bancu în finalul acestei stagiuni. „Am trecut printr-o astfel de accidentare, înţeleg cel mai bine prin ce trece Nicuşor. Vom încerca să-i facem cadou redebutul la echipă, însă nu trebuie să-i riscăm viitorul. El a fost în cantonament cu echipa, a fost şi în stagiul de la Herculane, tot din dorinţa de a-l reintegra în cadrul grupului. Dar, din dorinţa de a-i face o bucurie, nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile. Ne interesează ca, atunci când începe pregătirea sezonului viitor, el să fie apt sută la sută“, a comentat Săndoi. Reamintim că, în luna octombrie 2014, Nicuşor Bancu a suferit o fractură la piciorul stâng în  minutul 97 al partidei CSU Craiova-Viitorul (2-1, după prelungiri), din optimile de finală ale Cupei României, când mijlocaşul oltean a fost faultat extrem de dur de fundaşul Alin Seroni.

Muzeul Olteniei
Anticariat
Tomograf Slatina
Academia de Baschet Ionut Dragusin