Indiscret Special
 Bălăşescu, atac sub centura penală a primarului Vâlcov
Voteaza Articolul

Armaghedon administrativ pe culoarele Primăriei Slatina


Bălăşescu, atac sub centura penală a primarului Vâlcov


De câteva zile, Slatina este zguduită de un cutremur politico-administrativ de proporţii apocaliptice. Conform cotidianului online concretinolt.ro, viceprimarul Slatinei, Dan Bălăşescu, s-a apucat vârtos să-şi toarne superiorul pe linie administrativă şi politică, Darius Vâlcov, actele de corupţie dezvăluite şi legăturile mafiote create la nivelul municipiului ajungând, se pare, pe masa Preşedinţiei, a Guvernului şi a procurorilor din cadrul Parchetului General.
Cum ar fi imposibil de verificat în profunzime un astfel de denunţ de către orice redacţie din România, cele dezvăluite necesită o îndelungată anchetă atât la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cât şi pe filiera Serviciilor Secrete, presupusele prejudicii atingând cote fabuloase de ordinul a zeci de milioane de euro. Încrengătura implică, pe lângă primarul Vâlcov&Familia, şi alţi funcţionari ai statului din diverse instituţii, precum Hidroelectrica Olt sau Hidroserv Slatina. În cazul în care numai o mică parte din cele sesizate s-ar adeveri, am avea de-a face cu un caz de corupţie fără precedent în administraţia românească, fapt care ar aduce grave prejudicii de imagine nu numai Slatinei, ci şi României. (V. Zarea)


Domnule Prim-Ministru,
Revin asupra sesizării mele anterioare cu noi dezvăluiri care privesc atât Corpul de Control din subordinea d-voastră, cât şi instituţiile care se ocupă de siguranţa naţională (SRI şi SIE), precum şi Parchetul General, în legătură cu clanurile de tip mafiot şi grupările infracţionale din judeţul Olt, coordonate de primarul Slatinei, Darius Vâlcov.
Astfel, în ceea ce priveşte averea acestuia:
- Deţine un apartament în Bruxelles (Belgia), central, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.
- Deţine un apartament în Strassbourg (Franţa) pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia, şi o casă la 23 de kilometri de Strassbourg, pe acelaşi nume.
- Deţine un apartament central în staţiunea Crans Montana, lângă Chamonix, Elveţia, la 2 minute de mers pe jos de partia de schi.
Tot aici îşi ţine şi mai mult de 10 milioane euro cash, zidiţi în peretele despărţitor din gipscarton care separă bucătăria de living, pe numele aceleiaşi Vâlcov Roxana, sora acestuia.
- Deţine un apartament central în Monte Carlo (Monaco), vecin cu Niro, patronul depozitelor NIRO din Bucureşti. Prietenul lui Cosmin Guşă (naşul familiei Vâlcov). Niro este unul din cărăuşii de bani cash către Elveţia. Tot în Monte Carlo deţine un iaht de 2 mil. euro pe numele lui Ramba Ovidiu şi D.J. Andy din Bucureşti. Ramba Ovidiu este patronul firmei Plus Confort SRI. Bucureşti, care este de fapt firma lui Vâlcov. (...) Ambii sunt cărăuşii de bani cash ai lui Vâlcov către Elveţia. Despre firmele PLUS CONFORT, RUPIAH SRL Slatina şi ACETI Slatina, Vâlcov a transmis mesajul că acestea sunt în slujba SRI. şi SIE şi sunt protejate de aceste instituţii.
Discuţia a avut loc la barul Blue Window din Slatina, în data de 29.11.2011, ora 21:30.
- Deţine o vilă de lux (4,3 mil. euro) cumpărătă recent la Como, Italia, pe malul lacului, la frontiera cu Elveţia, pe numele Vâlcov Roxana, sora acestuia.
- Deţine două apartamente de lux în Bucureşti (unul în Piaţa Alba lulia şi celălalt în Moşilor) pe numele vărului său, Langa Bogdan, plus alte patru proprietăţi în Bucureşti pe numele aceluiaşi Langa Bogdan.
- Deţine o vilă cumpărată în 2010 în Poiana Braşov pe numele lui Langa Bogdan, şi el cărăuş de bani cash către EIveţia.
- Deţine restaurantul Dolce Vita, din Slatina, prin interpusul Ilinca Octavian.
- Deţine locaţiile a patru foste puncte termice pe numele interpusului Ilinca Octavian.
- Deţine 8 hectare teren intravilan la intrarea în Slatina, pe partea stângă (reper: Dir. Silvică), prin SC Salubris. Această societate va intra în curând în proprietatea lui Vâlcov, aşa cum s-a întâmplat şi cu ACETI. Noul director este Lucian Susala, fostul şofer al lui Vâlcov, artizan al rambursărilor ilegale de TVA atunci când a fost director la CONSLOC şi, la rândul său, cărăuş de bani cash către Elveţia. (...)
Sursa banilor o constituie lucrările supraevaluate din Slatina, executate cu firmele Cafmin SRL Slatina, Plus Confort SRL Bucureşti, Rupiah SRL Slatina. Acestea, după încasarea banilor de la primărie, pe lângă faptul că îşi fac intrări fictive de marfă în gestiune, fac plăţi către zeci de firme dizolvate, dar care au conturi active în bănci. De aici, sub menţiunea “aport personal” şi “salarii”, banii sunt scoşi din bănci şi merg către Bogdan Langa. Acesta este vecin cu Vâlcov şi întâlnirile cu “cotizanţii” au loc în apartamentul său. Vâlcov nu participă la aceste întâlniri, mesagerul între cele două apartamente fiind Langa Bogdan.
Nu lipsesc de la aceste întâlniri nici interlopul zis “Chinezul”, Lazăr Marian şi fraţii Bobeş (cel mare, director Hidroelectrica Slatina).
SC HIDROELECTRICA şi HIDROSERV Slatina sunt două surse importante de bani negri pentru Vâlcov.
De exemplu, Hidroserv Slatina a facturat către Hidroelectrica suma de 67 miliarde lei vechi, după ce firma ROMBET facturase către Hidroserv aceeaşi sumă. A fost a treia factură dintr-un total facturat de 130 miliarde şi un total contractat de 7 milioane de euro pentru lucrări de siguranţă la pârâul Olteţ (decolmatări), care în realitate nu au fost efectuate. Bobeş Cristian a primit un comision de 1 milion de euro pe care l-a impărţit cu Vâlcov. Patronul SC ROMBET a acontat factura de 67 miliarde în bancă pentru suma de 40 de miliarde pe care i-a şi încasat, iar Hidroserv a rămas în debit cu toată suma către bancă, în condiţiile în care toate facturile au fost anulate după 5 zile de la facturare.
În acelaşi mod, s-au împărţit şi cele 400 miliarde lei vechi pentru decolmatarea lacului de la Frunzaru.
Bobeş a fost implicat direct, facturarea făcându-se către firmele celor nouă fini şi a nelipsitului interlop zis “Chinezu”. Şapte din cele 9 firme care au încasat banii sunt în realitate dizolvate.
Cinci miloane de euro au mers la Vâlcov.
Următoarea lucrare este de acelaşi fel şi evaluată la 8 milioane de euro, când în realitate nu costa mai mult de 1 milion. Este vorba de decolmatarea la Drăgăneşti-Olt, care urmează să fie facturată către SC Plus Confort Bucureşti.
Pentru 15% din acel milion de euro, lucrarea va fi efectuată de firma lui Motorga, fostul director de la Ape, aflat în anturajul lui Bobeş. După ce va încasa banii, Plus Confort îi va dirija către cele nouă firme fantomă ale finilor lui Bobeş, iar Vâlcov va primi 4 milioane, conform înţelegerii făcute cu Cristian Bobeş.
Discuţia s-a purtat în acelaşi bar, Blue Window, al lui Giuliano Agapie, prieten cu Vâlcov, şi tot acolo au stabilit ca pe viitor lucrările de la Hidroserv şi Hidroelectrica să fie contractate de Compania de Apă Olt, iar subcontractantul să fie Plus Confort Bucureşti, pentru a se evita intruşii de la Bucureşti, cum a fost, de exemplu, SC Radion Tehnologica.
Fac menţiunea că Bobeş Cristian, directorul de la Hidroelectrica, a fost demis de către şeful său de la Bucureşti, iar în prezent se află în concediu medical, continuitatea conducerii fiind asigurată de dir. adjunct Pena, prieten la rândul său cu Vâlcov.
Motivul demiterii 1-a constituit prejudiciul cauzat prin neglijenţă în serviciu statului român, de către Bobeş Cristian, în valoare de 22 milioane euro reprezentând penalizări conform contract către firma VOITH Austria.
O simplă adresă de suspendare a acestui contract cu care Hidroserv Slatina, prin directorul Bobeş, trebuia să notifice contractantul, a păgubit statul român cu 22 milioane de euro, dar a suplimentat veniturile lui Vâlcov şi Bobeş cu câte 1,5 milioane euro, bani primiţi de către aceştia la Zagreb, Croaţia, hotel ANTONOVICI.
Nu am cunoştinţă despre o eventuală implicare a misiunilor diplomatice ale României din ţările unde acţionează grupările mafiote organizate din Slatina, dar am cunoştinţă de SPRIJINUI. acordat acestora de către seful S.R.I. Olt, care a primit cadou de la primărie un teren de 3,4 hectare intravilan, cumpărat pe firma fiului la un preţ derizoriu, despre vilele acestuia şi a subalternului său Cosmin Bălăşoiu, protector şi prieten al lui Vâlcov, care răsar ca ciupercile, ultima în cartierul Clocociov (...)
Nu este străin Vâlcov nici de spălarea de bani dintre firmele RUPIAH şi ACETI şi nici de cei peste 1 milion de euro spălaţi prin fundaţia “Slatina pe mâini bune” a Andreei Bărbulescu, directoarea de la postul local de televiziunc Olt TV (SC ENEROPROD SRL Slatina), al cărui tată este la rândul lui subcontractant la Hidroserv şi Hidroelectrica şi beneficiar al sumei de 2 milioane de euro pentru lucrări fictive de decolmatare.
Având în vedere faptul că Vâlcov vă aşteaptă cu nerăbdare la Slatina, până la sosirea dumneavoastră, vă solicit să dispuneţi verificarea şi sancţionarea în condiţiile legii de către instituţiile abilitate, cele sesizate privind nu numai spălarea de bani şi criminalitatea economico-­financiară, ci şi siguranţa naţională.
Am înaintat prezenta şi domnului preşedinte Traian Băsescu, Parlamentului României, Directorului SRI, Directorului SIE, Parchetului General şi ambasadelor ţărilor la care am făcut referire.
05. 12. 2011

Dan Bălăşescu
Viceprimar – Primăria Slatina

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus, iar dacă "l-am ochit", aveţi colţişorul dumneavoastră de pagină. De ce facem asta? Pentru că lucrul cel mai de preţ care-i lipseşte acestei ţări este conversaţia şi posibilitatea de a citi şi analiza alte păreri ale românilor ei. Şi nu vă daţi la o parte din a ne critica.

Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

Nume:
Comentariu:
Comentariucu exceptia baniilor din zid, mare parte din cele relatate de balasescu sunt 100% adevarate
Scris de octav
ComentariuLegea nr. 115/1996 privind declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de conducere publicata in Monitorul Oficial nr. 263 din 28 octombrie 1996 spune asa la art. 1: "Se instituie obligatia declararii averii pentru demnitari, magistrati, functionari publici si unele persoane cu functii de conducere din regiile autonome, Fondul Proprietatii de Stat, Banca Nationala a Romaniei si bancile cu capital de stat, total sau majoritar, precum si procedura controlului averilor acestora in cazul in care exista dovezi certe ca unele bunuri ori valori nu au fost dobandite in mod licit.". Angajatii Primariei Slatina nu traiesc in Romania ? Legile sunt respectate doar de prostime ?
Scris de johannson
Comentariudestul de grav, spunea ca medicii sunt mosierii..dar el se poate compara cu un medic care a salvat multe vieti//DNA CE FACE DOARME/// SA SE FACA DREPTATE RUSINE SA-I FIE PRIMARULUI VILCOV CA NU-SI VEDE DE ALE LUI AI DESTITUIT DIN FUNCTIE DE SEFI DE SECTIE MEDICI ONESTI NU CA TINE DL PRIMAR////CARE AI FURAT SI ...
Scris de alina
ComentariuStrigator la Cer.....Asa se duce banul public.....Acolo sunt banii de care trebuiau sa se bucure locuitorii din Slatina.....RUSINE LUI....DNA-ul chiar nu se sesizeaza?
Scris de Marius
ComentariuUnele aspecte din cele sesizate se cunosteau de slatineni,eu cred ca este capabil de o asemenea hotie din banul public acest personaj caruia DNA ar trebui sa-i puna catusele,ramane de vazut!
Scris de mogli
Comentariudaca si 10% este adevarat in ce spune Balasecu ... ESTE CAZUL CA D.N.A SA FACA LUMINA !
Scris de oltean
Comentariu Chiar nu se autosesizeaza nimeni? Unde este Politia, ANI etc? Ei asteapta televiziunea sa ia masuri?
Scris de ion cel cinstit
INVITATIE LA PELERINAJ. BOBOTEAZA LA IORDAN

INVITATIE LA PELERINAJ. BOBOTEAZA LA IORDAN

Acest eveniment este cu totul deosebit, deoarece în momentul sfintirii apei se petrece o minune; pentru câteva minute cursul Iordanului se schimba. Miracolul...
 Copiii de la Sf. Mina, cu ghetuţele pline, de Moş Nicolae

Copiii de la Sf. Mina, cu ghetuţele pline, de Moş Nicolae

Trei organizaţii şi-au unit forţele, lunea trecută, şi au umplut sacul lui Moş Nicolae pentru copiii de la Şcoala Specială Sf. Mina. Organizaţiile...
Vâlcea, la Târgul de Turism Touristica

Vâlcea, la Târgul de Turism Touristica

Târgul de Turism Touristica este cel mai important târg de turism din Transilvania, care a reunit peste 50 de expozanţi din ţară şi străinătate.  ...
 Olguţa Vasilescu: Prezenţa redusă la vot dăunează grav democraţiei

Olguţa Vasilescu: Prezenţa redusă la vot dăunează grav democraţiei

Olguţa Vasilescu a declarat că se teme de o prezenţă extrem de scăzută la scrutinul de anul viitor, pentru că, de-a lungul anilor, numărul românilor...
Agenda administraţiei pentru 2012, la Malaia – Vâlcea

Agenda administraţiei pentru 2012, la Malaia – Vâlcea

Reabilitarea, cuvântul de ordine pentru anul viitorAgenda administraţiei locale din comuna Malaia - Vâlcea pentru anul 2012 este mai mult decât încărcată....

Impresii de Paradă

Nu ştiu dacă participarea generoasă a publicului larg la ceremoniile organizate de autorităţi pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, de trei ori mai numeros decât în anii precedenţi, după cum relatează oficiosul puterii, s-a datorat timpului frumos, anunţării în prealabil a marii pomeni naţionale, cu fasole, cârnaţi, sarmale, vin şi...
 Moş Crăciunul bugetarilor, rupt în fund anul acesta

Moş Crăciunul bugetarilor, rupt în fund anul acesta

Angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ nu par a fi sortiţi la premiere la sfârşitul acestui an. Directorul...
„Gala de decernare a premiilor pentru implicarea în comunitate 2011”

„Gala de decernare a premiilor pentru implicarea în comunitate 2011”

Este al doilea an în care Centrul de Voluntariat „VOLUNTARIS” Craiova, împreună cu DJST Dolj, îi premiază pe cei care fac muncă voluntară pentru...
Politicienii din Râmnicu Vâlcea se bat pe toate fronturile

Politicienii din Râmnicu Vâlcea se bat pe toate fronturile

Tot scandalul a plecat de la acceptarea unei donaţii de 13.000 mp, destinaţi amenajării unui drum public. Familia Spiridonescu a încercat să doneze...
 Bălăşescu, atac sub centura penală a primarului Vâlcov

Bălăşescu, atac sub centura penală a primarului Vâlcov

Cum ar fi imposibil de verificat în profunzime un astfel de denunţ de către orice redacţie din România, cele dezvăluite necesită o îndelungată...
Delia Matache: Oltenii sunt de gaşcă şi ştiu

Delia Matache: Oltenii sunt de gaşcă şi ştiu

Rep.: Ce gen de muzică ai cântat pentru prima dată?Delia Matache: Prima oară am cântat muzică clasică. Eram elevă la Liceul de Muzică şi interpretam...
 
Indemnizaţie ilegală pentru jurista şefă a RAT

Indemnizaţie ilegală pentru jurista şefă a RAT

Aşa după cum Indiscret în Oltenia a dezvăluit încă de acum două săptămâni, şefa Compartimentului juridic din cadrul Regiei Autonome de Transport...
 În beznă, lângă a doua hidrocentrală a ţării

În beznă, lângă a doua hidrocentrală a ţării

Hidrocentrala de pe Lotru, de la Ciunget, este – după cum se ştie – cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare din România. Ai zice că...

Frăţie politică împotriva Slatina

Demiteri pe bandă rulantăJumătate dintre şefii de secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au fost demişi la finele săptămânii trecute, de managerul unităţii, Nicu Vladu, fără a li se imputa neîndeplinirea sarcinilor de serviciu sau neîndeplinirea indicatorilor. 8 dintre cei 16 şefi de secţie din cadrul Spitalului...
 
Jurnalista-arbitru

Jurnalista-arbitru

Tânăra Ramona Bălteanu, fiica fostului fotbalist Costică Bălteanu, are o pasiune mai puţin obişnuită în România, este arbitru. Recunoaşte că...
“Cât îmi dai să nu îţi zgârii maşina?”

“Cât îmi dai să nu îţi zgârii maşina?”

Micuţii parcagii ilegali îşi încep programul la puţin timp după ora 10, atunci când frigul se mai domoleşte. Se postează în dreptul locurilor...

Ţepe de decembrie

De puţin timp, telefoanele mobile sunt asaltate de sms-uri al căror conţinut l-ar face pe orice destinatar să apeleze numărul de la care a primit mesajul. Acest gest de a suna înapoi este însă cea mai mare greşeală, pentru că valoarea unui singur apel se ridică la 10 euro, indiferent dacă la celălalt capăt al firului va răspunde sau...
 
7 Sport
 Paul Dinu vrea peste 5.000 de sportivi la paradă

Paul Dinu vrea peste 5.000 de sportivi la paradă

Cea mai mare realizare a tânărului director este, fără doar şi poate, extinderea capacităţii Sălii Polivalente “Traian”, care poate găzdui...
 
Sănătatea pe tichet

Sănătatea pe tichet

De pâine pe cartelă sau pe tichet, am auzit.De ulei şi zahăr pe cartelă sau pe tichet, am auzit. Nu numai că am auzit, am şi prins acele vremuri....
TVR, taci şi înghite!

TVR, taci şi înghite!

Sâmbăta trecută, fix la ora 19, TVR1 era ocupată cu Tezaur folcloric. La aceeaşi oră, TVR2 oferea naţiunii ce altceva decât clovnerie şi jonglerii...

Indiscreţii de Vâlcea

De la găină sau de la bovină? Din când în când şi nu prea rar, Râmnicu Vâlcea este invadat de o duhoare. Mai ceva decât în grajdurile comuniste de CAP. De vină pare să fie AVICOLA Mihăeşti, care însă “aruncă găina” peste gard. Adică la o fermă de vaci din apropiere, care ar avea furaje fermentate. Şi uite-aşa, primeşte râmniceanul...

Indiscreţii de Olt

Vâlcov nu pleacă la PSDS-a dus luna noiembrie, s-a dus şi ziua de 13 care trebuia să aducă demisia lui Darius Vâlcov din fruntea PDL Olt. Se aşteaptă acum finele anului care, spun unii, ar trebui să parafeze transferul acestuia la PSD, după cum i-a promis Paul Stănescu, şeful PSD-iştilor din Olt, lui Victor Ponta. Punem pariu că vom intra...
Indiscret Cele mai citite
Indiscret Comentarii Recente
Indiscret Parteneri
Indiscret Arhiva